24sata - Cafe 24

Sa Zagrebačko­m filharmoni­jom slavi 25 godina karijere Čim bih zapjevala Brenu, od djeda bih dobila sladoled

-

Moj debi bio je prije 25 godina. U Kazalištu Komedija u glavnoj ulozi Henriette u opereti ‘Madame Troubadour’, priča nam Sandra Bagarić (45).

Operna pjevačica otkriva kako nju nikad nije bilo strah stajati na sceni.

- Ali zato je postojala odgovornos­t i uzbuđenje - objasnila je. Prvi nastupi su bili još u vrtiću kad je od djeda dobivala slastice.

- Kad bi pjevala Lepu Brenu, djed bi mi kupovao sladoled - priča. Posebno se veseli koncertu 18. listopada u 19.30 u Off ciklusu Zagrebačke filharmoni­je. Koncertom koji se održava u KD Lisinski, obilježit će i 25 godina uspješne karijere. Uz Zagrebačku filharmoni­ju i maestra Krešimira Batinića na koncertu će joj se pridružiti Đani Stipaničev, Vlatka Burić Dujmović i Dražen Bratulić.

- Svaki od nas na sceni dat će najbolje od sebe. Na koncertu će biti esencija pozitive, čardaša, valcera, lepršavih melodija Straussa, Kalmana, Tijardović­a, Domitrović­a, Jusića. Opereta i mjuzikl - ističe operna pjevačica. Otkriva nam kako će na nosaču zvuka zabilježit­i sav operetni repertoar i da će izdati ABCD vokalne lirike.

- Jednog dana to će mi biti podsjetnik na ‘Bila jednom jedna pjevačica’ - kaže. Njezina djeca Marko i Lovro slušaju drukčiju glazbu: od rapa, turbofolka, do klasike, i Sandra im ne brani.

- Moraju slušati sve da bi znali što je dobro, a što loše, oni su djeca ovog vremena. Suprug i ja smo ih vodili na mnoge koncerte i predstave i moraju razviti vlastiti glazbeni ukus, a i mi od njih učimo svakodnevn­o - zaključila je. U njezinoj karijeri bitno je čuvati grlo od prehlada, a pjevačica za to ima trikove. - Pokušavam viruse prestrašit­i optimizmom. Hvala Bogu, imam bosansko izdržljivo grlo - kaže. Ističe kako je glas najosjetlj­iviji instrument i kako je njoj glas osobna iskaznica.

- Glas i grlo su moja kancelarij­a. Zahvaljuje­m mami Lidiji na dobrim genima - pohvalila se. Osim glasa pazi i na fizički izgled.

- Ne pijem, ne pušim, uredno živim, dovoljno spavam, svakodnevn­o vježbam - kaže. (kr, lp)

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia