24sata - Cafe 24

Koncertom ću potvrditi moje trajanje i vrijednost

Pjevačica sevdalinki i folk pjesama Hanka Paldum proslavit će u Lisinkom ‘velikih’ 45 godina karijere

-

Htjela sam biti učiteljica, glumica ili frizerka. Međutim, otac nije bio za to. ‘Ti da radiš po tuđim glavama, neka tebi rade frizure’, govorio je. Ni za pjevanje ili glumu nije htio ni čuti, kaže Hanka Paldum (61). Kraljici sevdaha ostao je samo jedan izbor - postati učiteljica. No u osnovnoj školi učitelj je primijetio da lijepo pjeva. Odmah je ušla u zbor i nastupala kao solistica. Brat ju je, kad su se doselili u Sarajevo, odveo u Dom kulture i rekao joj: “Kako ovi pjevaju, ti ćeš biti najbolja”. Hanka je otišla, iako se bojala reakcije oca. Nikad nije prihvatio da njegova mezimica postane pjevačica. Preminuo je kad je kći upisala srednju školu.

- Koji dan poslije pomislila sam kako ću pjevati kad moram žalovati. Ljubav prema pjesmi bila je jaka, bez obzira na patnju za ocem - ispričala je. Iako je imala tešku prošlost, pjevačica sevdalinki i folk pjesama u Lisinskom će 14. listopada zapjevati povodom 45 godina karijere, a koncert je nazvala “Ja vas pjesmom zovem”.

- Zahvalila bih se građanima koji me već poštuju, prate, podržavaju i uvažavaju. Ovim ćemo susretom potvrdili moje trajanje i vrijednost­i koje posjedujem - kaže Hanka. (lp)

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia