24sata - Cafe 24

Projekt Bobe Jelčića uz pomoć publike...

U prostorija­ma Ansambla LADO bit će prikazan treći i četvrti čin slavnog Čehovljeva komada ‘Tri sestre’

-

Autorski projekt redatelja Bobe Jelčića, slavni Čehovljev komad “Tri sestre”, kazališni je laboratori­j koji istražuje mjesto nacionalno­ga kazališta u kontekstu 21. stoljeća, a prezentaci­ja dosadašnje­g rada održala se izvedbama tijekom svibnja i lipnja.

Premijera cjelokupno­g projekta bit će 18. listopada u prostorija­ma Ansambla LADO u Zagrebu. - Nastavili smo proces rada koji smo završili u lipnju kad smo prikazali prezentaci­ju prva dva čina. Nastavak tematski obrađuje treći i četvrti čin. Priča o odlasku u Moskvu se komplicira, a svatko od glavnih aktera je na svoj način aktualizir­a i postavlja kao problem koji želi riješiti.

kao da postaju do kraja svjesni svoje situacije, ostanka u provinciji i svega toga što to nosi u odnosu na njihove najjače ambicije, a s druge svi nastoje pronaći zrnce optimizma u sebi i pokušavaju vjerovati da će im budućnost ipak donijeti

U jednu ruku

sretnije dane - rekao je redatelj Bobo Jelčić o finalu projekta.

U proces nastajanja u ovaj kazališni laboratori­j bila je uključena i publika koja je s redateljem, glumcima i dramaturgo­m sudjeloval­a u stvaranju predstave. Poslije susreta s publikom proces rada na predstavi nastavio se uzimajući u obzir pitanja i odgovore koji su se nametnuli na otvorenim probama. Tako su imali priliku sudjelovat­i u kazališnom proces. U ovom inovativno­m projektu sudjeluju glumici Drame HNK u Zagrebu: Nina Violić, Jadranka Đokić, Daria Lorenci Flatz, Krešimir Mikić, Siniša Popović, Dušan Gojić i Ivan Colarić te mladi glumci s Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu Ugo Korani, Iva Jerković i Marin Klišmanić.

 ??  ?? Prva dva čina bila su u svibnju i lipnju
Prva dva čina bila su u svibnju i lipnju
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia