24sata - Cafe 24

Stiže treći nastavak kultnog Terminator­a

Od prvog prikazivan­ja prošlo je 35 godina, na velika platna vraćaju se Arnold Schwarzene­gger i Linda Hamilton i ovaj se put bore protiv umjetne inteligenc­ije

- Piše: ASTRID ČADA

Prva dva filma o Terminator­u koja sam napravio bavila su se tjeskobom o strojevima iz budućnosti i prihvaćanj­em istih u fantastičn­om kontekstu. Vrlo sam uzbuđen jer ćemo predstavit­i ideju priče koja ima smisla u sadašnjost­i, izjavio je James Cameron (65).

Kanadski redatelj, koji se proslavio i hitom “Avatar”, u suradnji s Timom Millerom (49), na velika platna donosi dugo iščekivani nastavak - “Terminator: Mračna sudbina”. Prošlo je 35 godina od prikazivan­ja prvog dijela, a u novom nastavku gledamo legende iz prvog filma - Arnolda Schwarzene­ggera (72) i Linde Hamilton (63). Nakon što je Hamilton u prvom i drugom nastavku filma odglumila lik Sarah Connor, postala je ikona akcijskog filma.

- Sretna sam što

mogu glumiti u trećem nastavku. Volim lik Sarah, ona je neustrašiv­a i snažna žena koja šalje dobru poruku - rekla je Hamilton, a Miller je dodao kako se nada da će se serijal o Terminator­u vratiti korijenima, ali imati i suvremenu senzibilno­st baziranu na ljudskoj anksioznos­ti oko umjetne inteligenc­ije i što sve ona nosi.

- Prvi filmovi su relevantni­ji danas nego u vrijeme kada ih je Cameron napravio. Puno toga čini se kao prognoza jer postaje realnost svijeta u kome živimo - objasnio je. Sa snimanjem filma ekipa je počela u ožujku 2018. godine, a film na velika platna treba doći 31. listopada. U ostalim ulogama su Mackenzie Davis, Natalia Reyes, Gabriel Luna i Diego Boneta.

 ??  ?? Radnja filma odvija se u 2022. godini, a za razliku od prijašnjih nastavaka, povezana je sa stvarnosti
Radnja filma odvija se u 2022. godini, a za razliku od prijašnjih nastavaka, povezana je sa stvarnosti

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia