24sata - Cafe 24

Imaju supermoći i opake neprijatel­je

HBO-ova serija odvija se u Engleskoj potkraj vladavine kraljice Viktorije, gdje skupina žena spašava budućnost svijeta u misiji koja bi mogla promijenit­i sve

- Piše: PAULA BOBANOVIĆ

‘The Nevers’

Iako je glavni kreator serije “The Nevers”, koja će se od 11. travnja prikazivat­i na HBO-u, Joss Whedon odustao je od snimanja u studenom 2020. Pandemija korone je učinila svoje i 56-godišnji Whedon se obratio medijima u studenom prošle godine. Redatelj “Avengersa” je pored ostalog napisao:

- Ova godina neviđenih izazova utjecala je na moj život i perspektiv­u na načine koje nikad nisam mogao ni zamisliti. Pisao sam i producirao seriju ‘The Nevers’ i bilo je to radosno iskustvo.

Ali zbog fizičkih izazova stvaranja tako velike serije tijekom globalne pandemije, shvatio sam da je to za mene previše i da će posao trpjeti. Serija su snimali najprije u Londonu, a zatim u studijima u Los Angelesu. Stoga su u HBO-u odmah pronašli Philippu Goslett, a Whedon je ostao izvršni producent.

Radnja serije odvija se u Engleskoj, posljednji­h godina vladavine kraljice Viktorije. To je epska priča o skupini žena koje posjeduju neobične sposobnost­i, bore se protiv neumoljivi­h neprijatel­ja i imaju misiju koja bi mogla promijenit­i svijet. Glumac Martyn Ford progovorio je nedavno o iskustvu sa seta.

- Publika će se iznenaditi kad počne gledati seriju.

Napravili smo neke stvari koje se nikad nisu radile ni u serijama ni na filmu. Igram strašnog negativca i kad sam pogledao neke scene, iznenadio sam se kako su to uspjeli snimiti. Pitao sam ekipu: ‘Pa dobro, kako se to snimalo?

Kako vam je to uspjelo?’. Uvjeren sam da će ‘The Nevers’ nadmašiti očekivanja gledatelja rekao je glumac. Prva sezona imat će samo šest epizoda i ako novi junaci dobiju dovoljan broj fanova, vjerojatno ćemo ih gledati još. U glumačkoj postavi su i Ben Chaplin, koji je igrao u Netflixovu hitu “Iskopina”, a ženske zvijezde su Elizabeth Berrington, Anna Devlin, Laura Donelly...

 ??  ?? Prva sezona imat će šest epizoda, a ako dobiju dovoljan broj fanova, nastavit će snimanje
Prva sezona imat će šest epizoda, a ako dobiju dovoljan broj fanova, nastavit će snimanje

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia