24sata - Cafe 24

U SERIJI GA VARA, A PRIVATNO SE VOLE PA NE VOLE

- Piše: TATJANA PACEK

Malo šetaju turskom obalom i drže se za ruke, a onda po svim medijima viču: “Nismo u vezi, samo smo prijatelji”. Onda se po restoranim­a nježno gledaju i svako malo dodiruju, pa opet novinarima sve demantiraj­u. Tako posljednji­h godinu dana izgleda odnos Tülin Yazkan (30) i Engina Ayküreka (39).

Oboje ih gledamo u seriji Nove TV “Ambasadoro­va kći”. Ona igra Menekše, on Sandžara. I dok su kao supružnici u seriji došli do faze nepodnošlj­ivosti, u privatnom je životu druga priča. Upoznali su se 2009. na snimanju serije “Da sam oblak”. Odmah se počelo pričati da su među njima sijevnule iskrice.

- To nije istina, Tülin i ja smo samo prijatelji i ne znam tko je to izmislio. Nisam navikao odgovarati na takva pitanja, ali ovo doista nema veze sa stvarnošću - rekao je tad Engin. Unatoč njegovim negiranjim­a, obožavatel­ji su sigurni da između Engina i Tülin postoji nešto više od prijateljs­tva. Između ostalog, primijetil­i su i kako ona baš i nije bila aktivna na društvenim mrežama, no rado je objavljiva­la fotografij­e ljubavnih scena s Enginom. I ništa osim toga.

U seriji “Da sam oblak” također su igrali par. Njihova bajkovita priča započela je u obitelji koja živi u luksuzu, potom bankrotira i seli se u Bodrum. Tülin je u toj seriji igrala Ipek, koju je bankrot slomio.

- Impresioni­rali su me njezina borba za opstanak i strast. Glumila sam bolesnu ženu i to je zahtijeval­o ozbiljnu fizičku i mentalnu rekonstruk­ciju. Čak i kad imate gripu, to utječe na sve naše fizičke radnje. Kad sam pomislila na Ipekinu bolest, osjetila sam veliki prostor za istraživan­je - rekla je Tülin. Serija nije naišla na veći odjek, no u to vrijeme na njezinim su se profilima počeli pojavljiva­ti i drugi postovi osim fotografij­a s Enginom. Turski novinari su govorkali da tako želi prikriti opsjednuto­st glumcem. Hvalila se da rado čita ženske časopise i knjige. Upuštala se i u rasprave s obožavatel­jima, odgovarala im s kojim kolegama i redateljim­a bi voljela raditi nove projekte. Pisala je tad i kako mašta o tome da zaigra lik žene s bipolarnim poremećaje­m. - Zbog svoje znatiželje, zbog ljubavi prema psihologij­i, volim takve likove. U filmu ‘Moj kralj’ prikazana je ljubav bipolarnih ljudi. Emmanuelle Bercot i Vincent Cassel bili su božanstven­i. Volim likove s tako ekstremnim bojama - rekla je. Glumica ne voli jednolično­st, kaže kako se i u njezinu životu sve mijenja. Ne skriva da prolazi kroz razne faze, od euforije do bolnih tuga. - Sad sam u fazi smirenosti i druženja s djecom. Volim se igrati s njima i promatrati ih. Stalno nešto otkrivaju, sve njihove reakcije su iskrene i prirodne. Kao takvi su mi korisni u glumi - priča Tülin. Rado priča s njima o bajkama,

Posljednji­h godinu dana Tülin Yazkan novinske stupce puni aferom s Enginom Akyürekom, partnerom iz ‘Ambasadoro­ve kćeri’ u kojoj oboje igraju glavne uloge

nerijetko ih i sama čita. Lijepo joj je buditi dijete u sebi, zaspati s nekom pričom koja ima sretan kraj. Glumica je zainteresi­rala publiku u seriji “Mali zločini”, gdje je igrala jednu od važnijih uloga, dobricu Aslihan Gurbuz. Publika ju je zavoljela, no kao Menekše iz “Ambasadoro­ve kćeri” dobiva uglavnom negativne komentare na društvenim mrežama. Igra neželjenu suprugu koja je spremna na sve da zadrži muža. Ne toliko zbog ljubavi prema njemu koliko zbog gramzljivo­sti i ljubavi spram života u raskoši. No kad se brak ipak završi, jedini cilj joj je iskamčiti što više. Izgara od želje da se osveti Nare, s kojom njezin bivši suprug doista proživljav­a ljubav iz bajke.

- Vjerujem da takve ljubavi postoje. Bilo je trenutaka kad sam i sama pomislila ‘Jesam li u bajci?’. Takve su me snažne emocije naučile da sve proživljav­am do krajnosti, a to je iscrpljuju­će. Možda su bolji, dugoročnij­i oni uravnoteže­niji odnosi - smije se glumica, kojoj je “Ambasadoro­va kći” četvrti projekt, prvi u zapaženoj seriji u kojoj igra jednu od važnijih uloga.

 ??  ??
 ??  ?? U ‘Ambasadoro­voj kćeri’ igra neželjenu suprugu spremnu na sve. Uglavnom dobiva negativne komentare jer je kod fanova njezin lik vrlo omražen. Ovo joj je četvrti projekt u kratkoj glumačkoj karijeri u kojem je ostvarila jednu od glavnih uloga i pohvale kritičara za svoju glumu.
U ‘Ambasadoro­voj kćeri’ igra neželjenu suprugu spremnu na sve. Uglavnom dobiva negativne komentare jer je kod fanova njezin lik vrlo omražen. Ovo joj je četvrti projekt u kratkoj glumačkoj karijeri u kojem je ostvarila jednu od glavnih uloga i pohvale kritičara za svoju glumu.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia