24sata - Cafe 24

Crna komedija o borbi s bulimijom

Serija temelji se na osobnom iskustvu autorice scenarija Annie Weisman, koja ima problema u braku, bolest koju skriva i aerobik kojim želi vratiti samopouzda­nje

- Piše: PAULA BOBANOVIĆ

‘Physical’

Godina je 1981. Kućanica Sheila Rubin iz San Diega gleda se u ogledalo i pita: “Ti stvarno misliš da ćeš uspjeti? Da možeš izgledati kao seksi komad u disku? U ovim godinama?”.

Tako počinje nova TV serija “Physical” koja 18. lipnja kreće na Apple TV + , a oni koji su je vidjeli, dali su joj najviše ocjene. U deset epizoda ispričano je životno iskustvo scenaristi­ce serije Annie Weisman:

- Došla sam do točke u svom životu kad sam shvatila da sam napisala mnogo scenarija, ali niti jedan koji govori o mojim dosad duboko skrivenim tajnama.

Najveća je bila višedesetl­jetna borba s bulimijom. Sve donedavno bolest se smatrala sramotom. Jedne subote dobro sam se isplakala i onda krenula pisati scenarij.

Ali u seriji nema mjesta patetici. Weisman je scenarij obogatila nesmiljeni­m crnim humorom i autoironij­om koja je nikad nije napuštala. - Počela sam patiti od bulimije kao tinejdžeri­ca, a onda sam se zaljubila i sretno udala, rodila i bolest je nestala. Ali se vratila čim je brak počeo propadati. Ne zaboravite da su to 80-e kad nitko o ovoj bolesti nije progovarao, nije bilo knjiga, nije bilo osobnih svjedočans­tava, i tako sve do 90-ih - kaže scenaristi­ca, kojoj je aerobik bio protuotrov svim lošim navikama.

- Ovom serijom htjela sam ne samo progovorit­i o pritiscima suvremenog društva na žene da moraju izgledati savršeno. Zanimalo me i što sve žena mora poduzeti da bi izgledala dobro da bi joj tijelo bilo fit - kaže. U glavnoj ulozi je australska glumica Rose Byrne koja je 2020. glumila Gloriju Steinem u seriji “Mrs. America”. - Samo jedanput sam uz video odradila vježbe sa Cindy Crawford. I onda je došla ova uloga za koju sam morala mjesecima trenirati s koreografk­injom. Shvatila sam koliko je moćan - kaže glumica.

 ??  ?? U glavnoj ulozi je australska glumica Rose Byrne
U glavnoj ulozi je australska glumica Rose Byrne

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia