24sata - Cafe 24

BILA SAM RUŽNO PAČE, NOSILA SAM APARATIĆ ZA ZUBE I KOCKASTE NAOČALE

Turska miljenica Dilan Çiçek Deniz dokazala je da nije samo lijepo lice. Oduvijek je znala da želi biti glumica, a za život zarađuje odmalena

- Piše: TATJANA PACEK

Dilan Çiçek Deniz (26) gledamo kao Ruju u novoj seriji “U plamenu” Nove TV. Mladoj turskoj zvijezdi, o kojoj se posljednji­h godina šuška da iz godine u godinu sve više “popravlja” izgled kod estetskih kirurga, emotivno je bilo teško poistovjet­iti se s lijepom i pravednom Ruje, koja je organizira­la domjenak u kojemu je izgorjelo mnogo ljudi.

Rekla je kako se rastužila nad sudbinom svog lika čim je pročitala scenarij jer jedna noć okrenula joj je život naopačke.

Zaručnik kojeg je obožavala ubio joj je najbolju prijatelji­cu. Ruje ga je ostavila pa joj se osvećuje, otac je radi koristi sili da se pomiri s njim, a cijeli Istanbul je mrzi i krivi za tragediju. U tom se kaosu rađa i nova ljubav.

Glumci vole sa svojim likom pronaći nešto zajedničko, bar sitnicu, karakternu nijansu. Ima li nešto što vas veže uz Ruju? Možda ta plahost, vjerovanje ljudima, savjest koja mori Ruju, a i mene zapeče kad pogriješim u bilo čemu. Ruje i ja smo zapravo potpune suprotnost­i. Ona je rođena u bogatstvu, a ja za život zarađujem od rane mladosti.

Otkad sam se s 13 godina javila u modnu agenciju te postala hostesa.

Da ste junakinja iz romana, koji bi to lik bio, odnosno koji biste lik htjeli biti?

Kao mala htjela sam biti traktor iz Uspenskije­ve knjige ‘Stric Fjodor, pas i mačka’, on je radio jedući, a ja sam kao mala puno jela. Htjela sam biti i Pipi iz ‘Pipi Duge Čarape’ Astrid Lindgren. Privuklo me to što je jela slatkiše i imala majmuna i konja kojeg je držala u kuhinji. Neko sam vrijeme hodala u prugastim čarapama. Ta moja želja iz djetinjstv­a i dalje traje.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia