24sata - Cafe 24

SEAN PENN IGRA

RTL, 20:15, NEDJELJA

-

NOVA TV, 15:00, SUBOTA

Dok putuje Europom, američki turist Frank (Johnny Depp) u vlaku upozna tajanstven­u ljepoticu Elise (Angelina Jolie), koja ga uvuče u opasan svijet intriga i špijunaže. Frank je uvjeren da se radi o slučajnom susretu, no nije svjestan da su postali dijelom mnogo većeg plana zbog kojeg će biti prisiljeni izbjegavat­i metke kroz veličanstv­ene ulice Pariza i vijugave kanale Venecije. Dok Frank i Elise bježe od opasnosti, njihova romansa postaje sve intenzivni­ja.

Film “Turist” (2010.) bio je nominiran za prestižnu nagradu Zlatni globus u nekoliko kategorija. Umjesto Angeline Jolie i Johnnyja Deppa redatelj Florian Henckel von Donnersmar­ck je skoro angažirao glumce Charlize Theron i Toma Cruisea. Jolie i Deppu to je bila prva suradnja. Redatelj filma rekao je kako je kemija između to dvoje holivudski­h glumaca bila očigledna te da su bili savršeni za odabrane ulogu u filmu.

Nicholas Van Orton (Michael Douglas) imućni je investicij­ski bankar. Razveden je i rijetko je u kontaktu s mlađim bratom Conradom (Sean Penn), a samoubojst­vo njihova oca Nicholasu je uvijek u mislima. Za rođendan Conrad bratu daje bon za igru koju nudi tvrtka Consumer Recreation Services (CRS). Mora proći niz psihološki­h i fizičkih testova, no na kraju dobiva odbijenicu. To ga uzdrma te počinje vjerovati da su mu ugroženi posao, ugled, financije i sigurnost. Zove policiju, ali kad ona krene u CRS-ov ured, pronalaze napuštenu zgradu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia