24sata - Cafe 24

Mistična serija s Nicole Kidman

Nakon ‘Velikih malih laži’ i ‘Sloma’ glumica se opet udružila s istim autorom i snimila mini-seriju stranaca’ koja 18. kolovoza kreće na streaming servisu Hulu

- Piše: PAULA BOBANOVIĆ

‘Devet savršenih

Razni životni problemi natjeraju devetero ljudi da potraže rješenja kod instruktor­ice Mashe koja im obećaje da će im promijenit­i život u roku od deset dana. Tako počinje napeta priča snimljena prema romanu Liane Moriarty u kojoj opet Nicole Kidman (54) igra glavnu ulogu - Mashu. Glumica je nedavno rekla zašto opet igra u mini-seriji.

- I počela sam karijeru igrajući u serijama. Ne smatram ih manje vrijednima, pa jedan Ingmar Bergman je radio ‘Scene iz bračnog života’. Srećom, vratilo se vrijeme kad se vrhunski redatelji i izvrsni scenaristi opet žele baviti ovom formom, a streaming servisi pružaju velike mogućnosti - kaže. I ovaj put Kidman surađuje s Davidom E. Kellyjem, autorom hvaljenih serija “Velike male laži” i “Slom”, u kojima je glumica također nosila glavne uloge.

- Kad imate 90 minuta ili dva sata da ispričate svoju priču, to je puno lakše od pokušaja da budete uvjerljivi, intrigantn­i i da hipnotizir­ate publiku pred malim ekranima tijekom duljeg vremenskog razdoblja. A David je u tome pravi maher i zato pristajem i dalje raditi s njim - ističe Nicole Kidman.

Kritičari kažu da ih je serija pomalo razočarala jer ni u jednoj od osam epizoda nema nekih drastičnih obrata, ali oni koji vole psihološke igrice, doći će na svoje. Tim više jer sve Mashine klijente muče problemi s kojima se lako poistovjet­iti. Tu su bivši nogometaš koji uzima lijekove protiv bolova i votku, spisatelji­ca razočarana u ljubav, uspješni par čiji je brak u krizi, zatim inkognito novinar, pa žena koju je slomila suprugova prijevara te obitelj koja se ne zna izvući iz vrtloga tragičnog događaja. No otkrit će se i koji su Mashini pravi motivi i po kojim kriterijim­a je birala sudionike ove psihološke igre koja se odvija usred australske netaknute prirode.

 ??  ?? Kidman je prije par godina odustala od botoksa, no sudeći prema
Kidman je prije par godina odustala od botoksa, no sudeći prema

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia