24sata - Cafe 24

Dva tjedna joj tajili da će igrati u filmu

Ryan Reynolds i redatelj Shawn Levy odmah su odlučili da će Jodie Comer dobiti ulogu u filmu ‘Free Guy’,

- Piše: PAULA BOBANOVIĆ

Stalno sam mislio da sam baš privilegir­an što mi se pružila prilika snimati blockbuste­r koji je zapravo akcijska komedija-fantasy film, kaže glumac Ryan Reynolds (44).

Ovih dana u hrvatska kina stigao je film “Free Guy” u kojem igra glavnu ulogu. Guy je usamljeni bankar koji otkrije da je zapravo pozadinski lik - tzv. NPC, u svjetskoj videoigri “Free City”. Taoci, pljačke, eksplozije, otmice i ubojstva dio su njegova svakodnevn­og života. Ipak, jednog dana mu “pukne film” i Guy uzima sudbinu u svoje ruke. Jer za oko mu je zapela tajanstven­a Molotov Girl.

Reynoldsov­a partnerica u filmu je glumica Jodie Comer (28) koja igra Molotov Girl i koja je rekla da joj je ovo prvi film u kojem je morala pucati i igrati scene tučnjave.

- Za ovu ulogu stvarno sam se morala potruditi i naučiti mnogo novih, uzbudljivi­h vještina. Htjela sam biti uvjerljiva, ali montaža je, srećom, bila izvrsna i pomogla mi da ne ispadnem trapava u scenama u kojima se nisam uopće snašla. A bile su to scene u kojima moram nekoga udariti. Jer nikad prije se nisam ni s kime potukla, ni na setu ni u stvarnom životu - kaže Jodie Comer. Reynolds se prisjetio kako su na audiciji on i redatelj Shawn Levy navijali da ona bude odabrana u podjelu. - Nakon dvije, tri rečenice znali smo da je ona prava, ali smo je držali u neizvjesno­sti još dva tjedna. No to nije bilo namjerno. Znam dobro kakav je osjećaj odlaziti na audicije i biti odbijen. To teško podnose i ljudi s mnogo iskustva, a kamoli mladi glumci jer je svaki put vaša osobnost i vaš izgled na vagi - kaže Reynolds.

- Vjerujemo da će ovaj film vratiti publici optimizam i osmijeh na lica jer radnja ‘Free Guya’ podsjeća na vesele filmove iz ‘80-ih godina - tvrde glumci.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia