24sata - Cafe 24

Serija otkriva što je bilo prije ‘Igre prijestolj­a’

-

Na HBO Maxu 21. kolovoza kreće ‘Zmajeva kuća’ koja prati događaje 200 godina prije radnje u ‘Igri prijestolj­a’ o sukobu nasljednik­a Viserysa I Targaryena

Dinastija Targaryen vraća se u novoj seriji. Radnja se odvija 200 godina prije zbivanja u megapopula­rnoj seriji “Igra prijestolj­a”, kad Viserys I Targaryen, kojega glumi Paddy Considine, vlada nad Sedam kraljevstv­a. Iako se čini da će mir i prosperite­t obilježiti njegovu vladavinu, ubrzo se stvari mijenjaju jer dolazi do građanskog rata koji kreće zbog sukoba unutar kraljevske obitelji. Viserys će imenovati kćer Rhaenyru nasljednic­om na prijestolj­u, davši joj prednost pred njezinim bratom i kraljevim sinom Daemonom.

Šouruneri Ryan J. Condal i Miguel Sapochnik, koji režira nekoliko epizoda prve sezone “Zmajeve kuće”, koja kreće na HBO Maxu 21. kolovoza, rekli su da su zapravo oživjeli događaje iz filma “Fire & Blood” Georgea

R.R. Martina.

- Prikazuje se kako je odanost promjenjiv­a i kako počinje ljubomora među braćom. Ali roman, napisan kao povijesni zapis, obuhvaća mnogo više od jedne generacije, a tako će biti i sa serijalom kako bude išao dalje - najavljuju autori. Glavni glumac Paddy Considine kaže da obožava svoj lik Viserysa I Targaryena:

- Ono što mi je bilo jako zanimljivo kod njega je da on nije bio kralj koji je bio gladan moći; on nije tiranin. On je samo netko tko istinski želi služiti ljudima najbolje što može, ali taj svijet to jednostavn­o ne dopušta. Dakle, postoji mnogo različitih sukoba. Mora donositi teške odluke i one nisu uvijek ispravne. Istodobno, Viserys pati jer zna da ga mnogi ne vole, a kad si vladar, to se podrazumij­eva.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia