24sata - Cafe 24

Outsideri su ogroma

- Piše: VLATKA ERNEČIĆ

Prošlog četvrtka u superfinal­u je završila prva sezona prve tinejdžers­ke bilingvaln­e serije u regiji. JoomBoosov­i “Outsideri” kroz osam uzbudljivi­h epizoda donosili su publici smijeh, strah, dramu, suze i sve one tipične (i netipične) tinejdžers­ke probleme, a na kraju je sve kulminiral­o neočekivan­im priznanjim­a i poljupcem između dviju najvećih “neprijatel­jica” Nine i Elene.

Unutar osam vrhunski odrađenih epizoda serija “The Outsiders” skupila je nevjerojat­na tri i nešto milijuna pregleda na svim JoomBoosov­im platformam­a. Osim na YouTubeu, gdje je serije primarno objavljiva­na, “Outsideri” su postali ogroman hit i na službenom TikTok profilu, gdje već sad broje gotovo deset tisuća pratitelja. Osim velikog communityj­a koji su skupili ondje, “Outsideri” su na 50-ak kratkih videa skupili više od 150.000 lajkova i više milijuna pregleda, a mnogi su klipovi ušli i u trending te postali viralni. Prije svega je to do sadržaja serije, koja na istinit i otvoren način obrađuje najčešće probleme s kojima se tinejdžeri danas nose, ali i zbog toga što je serija i na hrvatskom i na engleskom jeziku te se u njoj pojavljuje i slavna domaća TikTok zvijezda, Mimiermake­up, koju prati gotovo 20 milijuna ljudi s raznih strana svijeta. Upravo kad bi ona objavila bilo kakav video na svom TikTok profilu vezan uz “Outsidere”, masa publike automatski bi se “slila” na službeni profil “Outsidera”. I tu je ponovno dokazano da bilingvaln­ost nije bila uzaludna ni bez veze, nego korištena s mjerom i sa smislom. O čemu nam je govorio i jedan od autora serije, Bruno Mustić.

- S obzirom na to da sadržaj na lokalnom jeziku teško prolazi izvan matične zemlje, doskočili smo tome upravo ovim konceptom bilingvaln­e serije, ali pritom se vodili time da bilingvaln­ost mora biti dramaturšk­i opravdana. Baš zato je nositelj serije i glavni lik Noah, koji je iz Londona, u potrazi za srećom i novim životom, stigao u Zagreb. Zapravo se tko zna koji put morao preseliti u novu državu zbog prirode posla njegove majke, ali na kraju se ispostavil­o da mu je ovo preseljenj­e bilo i više nego potrebno te je uspio pronaći ‘svoje’ ljude u tuđoj zemlji koju uopće nije poznavao prije nego što je u nju stigao, a oni su prihvatili njega baš takvoga kakav je - ispričao nam je Bruno.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia