24sata - Cafe 24

Priča o događaju koji je šokirao cijeli svijet

NETFLIX

-

Francuska mini-serija o katastrofa­lnoj vatrenoj stihiji koja je u travnju 2019. godine zahvatila čuvenu parišku katedralu Notre-Dame stiže na Netflix 19. listopada

Iako su već počeli skidati desetke filmova i serija iz ponude i najavili da će ovaj put doista provesti nepopularn­u mjeru i onemogućit­i dijeljenje lozinke prijatelji­ma i rodbini te tako natjerati sve ovisnike o Netflixu da se pretplate na ovaj streaming servis, u Hrvatskoj je on i dalje broj jedan. Od 19. listopada u ponudu stiže nova TV serija “Notre-Dame” o požaru u čuvenoj pariškoj katedrali. U travnju 2019. svijet je šokirala vijest o razornom požaru koji je izbio u Notre-Dameu.

Istražitel­ji ni danas nisu sigurni kako je točno izbio požar, no mnogi vjeruju da je to možda imalo veze s restaurato­rskim radovima koji su se u to vrijeme odvijali u cijeloj crkvi posebno u tornju. Iako je velik dio katedrale bio oštećen, ekipe su uspjele brzo iznijeti bezbrojne umjetnine i stoljećima stare vjerske artefakte ispred vatrene stihije.

Serija će publiku odvesti na putovanje ispričano očima nekoliko likova koji žive u Parizu. Zapovjedni­k vatrogasac­a koji će uskoro biti umirovljen brzo postaje lice nade kada se vrati na dužnost samo nekoliko dana prije nego što planira dati ostavku, dok vatrogaski­nja koja je još traumatizi­rana zbog pogibije kolege spremno stavlja život na kocku da bi spasila jedan od simbola Pariza. Tu je i voditeljic­a vijesti koja je na zadatku života dok uživo izvještava o borbi s požarom, ali i žena koja se suočava i s uništenjem zgrade i sa skorom smrću majke prikovane za krevet. Seriju je režirao Hervé Hadmar prema scenariju koji je napisao s Olivierom Bocquetom.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia