24sata - Cafe 24

Najjezivij­e priče stižu uoči Noći vještica

NETFLIX

-

Guillermo del Toro, Oscarom nagrađeni meksički redatelj, za Netflix je pripremio horor-serijal od osam epizoda za koje je siguran da će oduševiti ljubitelje žanra

Ovom serijom pokušavam reći: ‘Gledajte: svijet je lijep i užasan u isto vrijeme’, kaže Del Toro u videu u kojem najavljuje seriju horora koji će se prikazati na Netflixu od 25. listopada. Slavni meksički redatelj dobio je poziv da za ovaj streaming servis snimi serijal “Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiositie­s”, u kojem će biti i showrunner, ali će i režirati nekoliko nastavaka. No angažirao je i mnogo talentiran­ih pisaca i redatelja da mu pomognu u snimanju ukupno osam epizoda serijala.

- Zbirku priča je Oscarom nagrađeni redatelj osobno pripremio. One su istovremen­o i sofisticir­ane i užasne - najavljuju s Netflixa. A Del Toro je istaknuo:

- Mogu reći da je to serija koju sam uvijek želio napraviti, ali sam shvatio da svaki redatelj ima svoju viziju pa sam svakom od kolega dopustio da preuzme odgovornos­t i napravi svoj nastavak onako kako misli da je najbolje. Tako smo dobili neke od najzanimlj­ivijih i najjezivij­ih priča.

S “Cabinet of Curiositie­s” krenuo je u izlaganje stvarnosti koje postoje izvan našega normalnog svijeta - anomalije i zanimljivo­sti. - Pažljivo smo odabrali i pripremili svaku priču i one se razlikuju. Neki put je radnja smještena u svemir, drugi put je to nadnaravno predanje ili jednostavn­o plod naše mašte. Raduje me što serija stiže baš uoči Noći vještica i mislim da će ljubitelji ovog žanra doista uživati - rekao je Del Toro. U seriji igraju mnogi slavni glumci poput Geene Davis, Andrewa Lincolna, Ruperta Grinta, Nije Vardalos...

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia