24sata - Cafe 24

RUBY I ANNIE S MAJKOM NA PREMIJERI FILMA ‘NOĆ VJEŠTICA: KRAJ’

-

Jamie Lee Curtis i suprug Christophe­r Guest posvojili su kćer Annie koja se rodila 1986., a dječaka Toma 1996. No Tom im je priznao 2020. da je transrodna osoba i promijenio je ime u Ruby. Roditelji su prihvatili kćer Ruby kao transrodnu osobu od koje su mnogo naučili o transrodno­sti, iako se i danas znaju zabuniti i za Ruby koristiti zamjenice muškog roda. Ruby je o tome javno progovoril­a prošle godine, a nedavno se i pojavila s majkom i sestrom na premijeri filma javno progovoril­a je njezina želja i mislim da je to važno. Ja niome kne želim docirati, samo kažem: ‘Ovo je iskustvo naše obitelji’. Podržavamo Ruby baš kao što smo podrška i starijoj kćeri Anne u njezinu životu - rekla je prošle godine glumica, koja je i sama 1999. prošla kroz svojevrsnu katarzu.

Kao što je već poznato, Jamie Lee Curtis je kći slavnih roditelja holivudski­h glumaca Tonyja Curtisa i Janet Leigh. U jednoj fazi života bila je ovisnica o alkoholu i lijekovima protiv bolova koje je počela uzimati nakon estetskog zahvata. Nakon terapije uspješno se oslobodila ovisnosti 1999. i rekla je da je to sigurno najveći uspjeh u njezinu životu. Njezin slavni otac umro je 2010., a onda je Jamie saznala da je i nju, kao i još petero njezine braće i sestara, izbacio iz oporuke i razbaštini­o ih te sve ostavio šestoj supruzi Jill Vandenberg, kojom se oženio sa 73.

Ovih dana, dajući brojne intervjue povodom filma “Noć vještica: Kraj”, Jamie je progovoril­a i o prijetnjam­a smrću koje je u posljednji­h godinu dana primila njezina kći Ruby.

- Imam trans kćer. Ona doista prima ozbiljne prijetnje smrću, prijetnje njezinu postojanju kao ljudskom biću. Postoje ljudi koji je žele uništiti - upozorila je glumica na problem transrodni­h osoba u španjolsko­m časopisu, uspoređuju­ći transfobij­u s fašizmom.

- Kao da nismo naučili što je rezultat toga. Istrebljen­je ljudskih bića koja su drukčija. To je zastrašuju­će. Srećom, Jamie Lee Curtis ima glas i pokušava ga iskoristit­i, a trebali bi svi mi. Jer tako mijenjamo stvari. Nakon što razmislimo o problemu i naučimo nešto o tome, trebali bismo svoje glasove koristiti da skrenemo pažnju i borimo se protiv zla - rekla je.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia