24sata - Cafe 24

GORAN BARE: IMAO SAM GOSPOĐU, ALI SMO SAD MALO ZAHLADILI ODNOSE

-

Vježbamo, ali ovi moji dečki su takvi muzičari da je to više reda radi, da ne bude nekih gafova. Njima ne trebaju probe, kao ni meni, ali to radimo iz poštovanja prema sebi i prema publici, rekao nam je Goran Bare (57) uoči subotnjega koncerta u Maloj dvorani Doma sportova. Bare i Majke ondje su zadnji put svirali prije 25 godina.

Splet okolnosti, kako nam kaže pjevač, krivac je za to. No za ovaj su nastup spremni. Dvorana je rasprodana, a najavili su da će i taj koncert snimati. Baš kao i onaj zadnji put, 1997. godine.

- Sve ide svojim tokom, vjerujem da ćemo biti spremni i da će koncert biti dobar. Pa to naša publika od nas očekuje, a mi to moramo ispoštovat­i. Bez publike nema mene, ali nema ni moje publike bez mene kaže Bare.

Imao je neko vrijeme problema s policijom. Doma je radio glazbu, svirao i “probavao”, susjedi su zvali policiju.

- Morao sam preseliti opremu, ali našli smo prostoriju gdje ćemo raditi. Poslali su mi susjedi policiju, ali ne žalim se, slažem se s ljudima. Kužim ih, pa i da meni to netko radi... Dobro, ja ne bih zvao policiju, nikad ih ne bih zvao - kaže dobri susjed Bare.

A baš iz kvarta, ne valjda od susjeda koji su zvali policiju, načuli smo da se viđa s jednom gospođom. Da su djelovali sretno u tom normalnom životu koji nam je opisao...

- A gospođa... Ne znam, sad smo u nekim hladnim odnosima, hladni rat. Bili smo zajedno, ali više nismo. Ona je imala neke zahtjeve na koje nisam mogao pristati. Ja ih iz svojih principa ne želim kršiti, a ona navalila kao bizon. Onda sam joj rekao da je bolje da ode - priznaje nam Bare.

Sin Miran već je odrastao, kad priča o njemu, Goran bira riječi. Ne misli da će mu doći na veliki koncert u Domu sportova.

- Ma mislim da ne, njega ne zanima moja muzika i to što radim. Mi nemamo uobičajeni odnos otac - sin. Zato što sam ja otišao kad je kretao u školu. Slao sam kući novce za školovanje, sad je završio dva fakulteta. Znam da bi on to želio, i ja bih to želio. (D. Lugarić)

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia