24sata - Cafe 24

VJEKOSLAVA HULJIĆ: STIH ‘ŽENA, MAJKA, KRALJICA’ NAPISALA SAM U DESET MINUTA

-

Obitelj Huljić, kako je rekla Vjekoslava, okupit će se samo za Božić.

- Obično se svi skupimo na Badnju večer i za Božić jer tad nema koncerata i nastupa. Nastojat ćemo biti svi zajedno. Doći će i unučica Alba. Bez nje ništa - govori Vjekoslava, koja je s ponosom gledala nastup Jelene Rozge koja je promoviral­a album “Minut srca mog”. - Jelena je od one početne faze odrasla i sazrela. Ali od početka je imala izuzetnu disciplinu i odgovornos­t prema poslu koji radi i prema publici kojoj se obraća. Ona gine za tu publiku i publika joj uzvraća isto tako ljubavlju i time što vole slušati njezine pjesme. Evo, rezultat je to što je rasprodala Arenu Zagreb. Ona je kombinacij­a talenta, velikog rada, discipline, izgleda i srca, jer sve pjeva iz srca govori nam Vjekoslava. A koja joj je pjesma najdraža koju je napisala za Jelenu i Magazin?

- Puno mi je pjesama drago, ali uvijek mi prvo na pamet padnu ‘Suze biserne’. Jedna od njezinih prvih pjesama koje je Tonči sad obradio na svom instrument­alnom albumu. Ta pjesma me uvijek ponese i izaziva mi najjaču emociju - kaže Vjekoslava.

S Rozgom su kao prava mala obitelj, a je li ikad bilo razilaženj­a u mišljenju svih ovih godina?

- Nema tu neke ‘nazi’ politike, mi napravimo najbolje što možemo - smije se spisatelji­ca pa dodaje: - Jelena je jako dobar suradnik. Pazi sve do u detalje, ali nije naporna. Nije zahtjevna. Ako misli da se neka riječ može promijenit­i, ona mi to diskretno sugerira. To nije baš tako često, ali zašto ne poslušati ako bi moglo biti bolje. Uostalom, tako je rođen i stih ‘žena, majka, kraljica’. Kraj je bio sasvim drugačiji i onda su me zvali iz studija Tonči i Jelena i rekli: ‘Brzo, brzo, daj nam neki drugi kraj smisli’, imala sam deset minuta i tako je rođen taj stih - otkriva nam Vjekoslava.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia