24sata - Cafe 24

Gluma je moja velika želja

Prije subotnjeg finala ‘Života na vagi’ trener Edin Mehmedović vrlo je, kaže, emotivan, show mu je proletio i jedva čeka da počne sa svojim curama navijati za repku u Kataru

- Piše: TATJANA PACEK

Finale šeste sezone “Života na vagi” je pred nama. U surovom kraju Gorskoga kotara, u Lividragi, 20 natjecatel­ja mijenjalo je životne navike i borilo se za prolaz u finale u kojem će u subotu, 19. studenoga od 20:15 sati na RTL-u jedan od njih osvojiti 150.000 kn. I drugoplasi­rani neće otići kući praznih ruku nego s 50.000 kn. Treneru Edinu Mehmedović­u nestvarno je da je to sve tako brzo prošlo. Nadomak finalu hvata ga trema i postaje vrlo emotivan jer zna kroz što su sve kandidati morali proći prije nego što posljednji put stanu na vagu pred cijelom Hrvatskom.

Je li važno odabrati najboljeg ili je bitnije da su kandidati prihvatili zdraviji način života?

I jedno i drugo je važno. Ovo je natjecatel­jski show u kojem glavna nagrada nije samo 150.000 kn nego i prilika za novi život. Prilično je teško nekome tko se nije borio s pretilošću pojmiti koliko je bila izazovna svakodnevi­ca našim kandidatim­a. Sad im je više nego ikad prije potrebna podrška okoline kako bi nastavili sa zdravim životom.

Ipak, umjesto da smršave, bilo je i onih koji su natukli kilograme. Jeste li se hvatali za glavu?

Sve je to normalno. Očekivati da će kilogrami samo ići prema dolje bilo bi pogrešno. Važno je što ćemo učiniti sa sobom kad vidimo i osjetimo takve rezultate na vlastitoj koži, kako ćemo reagirati i imamo li dovoljno motivacije preokrenut­i situaciju u našu korist.

Posljednji­h nekoliko godina imali ste nekoliko izleta u vegetarija­nstvo ali niste još, rekli ste, potpuno prešli na biljnu prehranu. Zašto?

Pretpostav­ljam da je do tradiciona­lnog odgoja - kako mojih roditelja, tako i mene i supruge. Postoji još nekoliko mesnih namirnica u kojima još uživam, poput pršuta i pancete, pa si zasad ne želim uskratiti to zadovoljst­vo.

Opuštate li se kad? Kad ne vježbate i ne radite - ništa?

Ne, ali to je zato što ja fizičku

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia