24sata - Cafe 24

, a nogomet mjesto sreće

-

aktivnost doživljava­m kao opuštanje. Kad se zaželim malo odmora od svega, odem na svoje brdo u šetnju ili otrčim krug oko Jaruna.

Davnih godina bavili ste se i glumom. Zapazili smo vas u “Ratkajevim­a”, “Uroti”... Zašto niste nastavili? Gluma je moja velika životna inspiracij­a i želja. Još kao dječak bio sam zadivljen filmom i televizijo­m, a koliko je život čudesan, pokazuje upravo moj angažman u ‘Životu na vagi’. Našao sam svoj put do televizije a da o tome nisam imao pojma. Pouka ove priče mogla bi biti - radi svoje i daj sve od sebe, a put će ti se sam otvoriti.

Nogomet je bio i ostao vaša prva ljubav. Zaigrate li i danas?

Kad uhvatim vremena, s ekipom iz staroga kvarta bacim hakl. Velika mi je želja jednom nastupiti recimo na Kutiji šibica, našem najpoznati­jem malonogome­tnom turniru. Obožavam sport, to je moje mjesto sreće. Bilo na tribini samo kao gledatelj ili dolje na terenu, srce mi jače kuca kad je lopta u blizini.

SP u Kataru samo što nije. Navijački rekviziti su spremni?

Itekako! Neke utakmice obavezno gledam sa svojim curama, onda svi odjenemo dresove naše repke, galamimo i radimo kaos po stanu ili odemo do nećaka Leona i Luke pa šogoru i šogorici dodatno zagorčamo život. Volim pogledati poneku tekmu s dečkima, kod nekog doma ili u našem omiljenom baru kod moga dobrog prijatelja Hrvoja Šalkovića.

Priuštite li si barem tad pivo i grickalice?

Nisam baš neki grickalice pričinjapr­eveko pivopija, a i mi ne vaju liko zadovoljst­vo, radije pojedem fini kolač. Koliko mogu galamiti, vidjeli su gledatelji prateći ‘Život na vagi’. Supruga mi zato ponekad prigovara, ali što mogu kad sam emotivan pa to iz mene jednostavn­o mora izaći.

Otac ste triju kćeri. Jesu li dvije starije već zagrizle za sport, zdrav život ili vam dođu s idejama da pojedu fast food, pizzu...? Dopuštate li im to? Odmalena ih usmjeravam­o u sport kroz bazične sportske aktivnosti, poput gimnastike i plivanja, ali bez očekivanja u smislu ostvarenja vrhunskih rezultata. Po putu su pronašle svoje interese, pa se Linda usmjerila u jahanje koje obožava. To mi ispunjava srce srećom i zadovoljst­vom, pogotovo kad je vidim kako uživa i s kojim žarom ide na svaki trening. Kad je brza hrana u pitanju, ne predstavlj­a mi problem i curama dopuštam da isprobaju sve što žele. No u restorane brzom hranom ne zalazimo. Zar nema puno širi i veći smisao pripremiti pizzu kod kuće, s obitelji, da svi sudjeluju u pripremi i sami odluče koje namirnice žele na svojoj pizzi.

UCannesu, gdje je “Trokut tuge” osvojio Zlatnu palmu, redatelj i scenarist Ruben Östlund objasnio je kako je nastao film. - Kad sam prije osam godina upoznao suprugu Sinu, modnu fotografki­nju, puno smo razgovaral­i o svijetu mode i kako on funkcionir­a. Zaključili smo da je ljepota vrsta valute, ona ujedno stvara hijerarhij­u. Kad je riječ o modnoj industriji i marketingu, sve počinje od znanstveno­g istraživan­ja zebri u savani. Znanstveni­k je opisao kako su htjeli pratiti određenu zebru iz krda, ali je to bilo nemoguće jer bi se stopila s krdom i uvijek bi je izgubili iz kadra. Stoga su jednu zebru označili crvenom bojom na rebrima. Međutim, baš ta zebra je ubrzo postala lak plijen lavovima. Znanstveni­k je zaključio da se zebra ne kamuflira da bi se sakrila u savani nego da bi bila što sličnija ostalim zebrama u krdu. Upravo tako funkcionir­a i moda. Znamo točno kako se moramo odijevati da bismo pripadali određenoj društvenoj skupini. I pratimo modu da ne bismo iskakali iz krda. To je bio moj sociološko-bihevioral­ni pristup kad sam krenuo snimati ovaj film - objasnio je Östlund. U filmu briljiraju dva glumca - naš Zlatko Burić Kićo, inače već odavno velika zvijezda u Danskoj, koji je za ulogu ruskog tajkuna upravo nominiran za nagradu Europske filmske akademije, i holivudski glumac Woody Harrelson. “Trokut tuge” kritičari su opisali kao razuzdanu satiru o klasnim ulogama i neukusu ekstremnog bogatstva. Modeli Carl i Yaya pozvani su na luksuzno krstarenje u društvu ultrabogat­aša - ruskog oligarha, britanskih trgovaca oružjem i ekscentrič­noga kapetana alkoholiča­ra koji citira Marxa. Isprva sve izgleda savršeno poput Instagrama. No sprema se oluja. Dio putnika i posade završava na pustom otoku. Samo jedno od njih zna kako uloviti ribu i hijerarhij­a se izvrće.

 ?? ??
 ?? ?? REŽIJA: RUBEN ÖSTLUND ULOGE: WOODY HARRELSON, ZLATKO BURIĆ, HARRIS DICKINSON, CHARLBI DEAN...
REŽIJA: RUBEN ÖSTLUND ULOGE: WOODY HARRELSON, ZLATKO BURIĆ, HARRIS DICKINSON, CHARLBI DEAN...

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia