24sata - Cafe 24

Miu sprema osvetu danskom podzemlju

NETFLIX

-

Kultni danski redatelj Nicolas Winding Refn snimio je triler-seriju ‘Kopenhaški kauboj’, koja stiže 8.12., a u jednoj od uloga je i hrvatski glumac Zlatko Burić Kićo

Nakon što je godinama radio u Americi, redatelj Nicolas Winding Refn vratio se u Dansku 2020. i počeo pisati scenarij za ovu seriju. U središtu radnje ovaj put je ženski lik koji kreće u osvetnički pohod.

- Imao sam ideju o Miu. Snimao sam filmove s likovima poput onih koje tumače Mads Mikkelsen u ‘Valhalla Risingu’ i Ryan Gosling u ‘Driveu’. Radio sam na evoluciji tih likova i odjednom sam jedne večeri pomislio da bih mogao pokušati napraviti njihovu žensku verziju, i to ne samo jednu nego više njih. Rekao sam: ‘Napravit ću svoju verziju serije o superheroj­ima’. Glavnoj junakinji dao sam ime po Pradinu sestrinsko­m brendu Miu

Miu - kaže Refn, kojeg je proslavila trilogija “Pusher”, od kojih je prvi snimljen 1995., a nastavci 2004. i 2005. Kopenhaško podzemlje ovaj put ima junakinju, koju igra Angela Bundalovic, a ulogu Miroslava igra hrvatski glumac Zlatko Burić Kićo, koji je igrao u sva tri “Pushera” ulogu šefa balkanskog­a mafijaškog­a klana, za koju je nagrađen i danskim Oscarom - nagradom Bodil.

- Zlatka Burića poznajem skoro oduvijek.

Kad sam počeo raditi na ovoj seriji, bilo je toliko mnogo elemenata i mislio sam da bi bilo zabavno uključiti glumce s kojima sam surađivao i povjeravat­i im različite uloge, ponovno ih osmisliti. Zlatko mi je jedan od najdražih glumaca svih vremena. Možete biti razdvojeni godinama, onda ih opet nađete i kao da vrijeme nije prošlo, nastavite gdje ste stali - rekao je Refn. Serija ima šest epizoda, a na Netflix stiže 8. prosinca.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia