24sata - Cafe 24

Ražalovani špijuni vraćaju se u igru

APPLE TV+

-

Nakon velikog uspjeha prve sezone serije ‘Slow Horses’ o degradiran­im špijunima M15 stiže urnebesni nastavak s Garryem Oldmanom u glavnoj ulozi

Mislim da čekaju da vide koliko će dobro funkcionir­ati prva sezona i da osluhnu reakcije. Nadam se da će se publici svidjeti i da će veliki ljudi na najvišem katu Apple+ reći: ‘Idemo u drugu sezonu’. Volio bih nastaviti s ulogom Jacksona Lamba, rekao je Garry Oldman, 64-godišnji oskarovac koji igra glavnu ulogu u izvrsnoj TV seriji “Slow Horses”. Krenula je proljetos i - da! Toliko se svidjela publici da je stigla i druga sezona. Riječ je o adaptaciji serije triler romana “Slough House” nagrađivan­oga britanskog pisca Micka Herrona. Riječ je o skupini otpisanih špijuna u M15 koji su na rubu otkaza jer su napravili kardinalne pogreške. Umjesto da im daju otkaz ili ih umirove, smještaju ih u oronulu zgradu Slough House u Londonu i tamo im daju najbesmisl­enije zadatke ne bi li sami dali otkaz. Ipak, svi oni trude se dokazati da su zavrijedil­i povjerenje, a na čelu im je alkoholiča­r britkog uma, cinični Jackson Lamb. Veliki obožavatel­j Herronovih romana je i Mick Jagger (79), koji se oduševio kad je čuo da se priprema i serija, pa je napisao i pjesmu “Strange Game”, koja je glavna glazbena tema serije.

- Doslovno sam progutao Herronov serijal i znam o čemu je riječ u romanima, pa sam s veseljem prionuo skladanju songa za seriju - rekao je frontmen Rolling Stonesa. Nakon što su u prvoj sezoni predstavil­i glavne junake i njihove krimene, u drugoj sezoni ipak će rješavati važniji slučaj. Kad davno zakopane hladnorato­vske tajne počnu izlaziti na površinu, a ruski agenti spavači zaprijete Londonu - možda i svijetu - Lamb i njegov tim iz Slough Housea možda će biti jedini u poziciji spriječiti katastrofu.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia