24sata - Cafe 24

U ZAGREBU NAPUNIO STADION

-

mix-pultom, a onda u studiju popio još i crnog vina, pa stigao Eltonu pun mrlja od vina. Odmah mi je rekao da trebam hitno na odvikavanj­e. Prespavao sam kod njega i sutradan me odveo u kliniku - prisjetio se Williams, koji još nije bio spreman za oporavak. To će se dogoditi 2007., a dotad je još bio dug put.

- Patio sam i od tjeskobe. Dijagnosti­cirana mi je i agorafobij­a. Sve je počelo

Britanski pjevač Robbie Williams nastupao je 2013. na maksimirsk­om stadionu u sklopu turneje ‘Take the Crown’. godine (slika lijevo), a u lipnju iduće godine imat će dva koncerta zaredom u pulskoj Areni. Skupina njegovih fanova slijedila ga je i na British Summer Time festivalu u Londonu 2019.

2006. nakon turneje po Australiji. I sama pomisao da moram izaći na neka mjesta izazvala bi mi užasnu paniku. Iduće tri godine proveo sam ne izlazeći iz kućnog ogrtača, jedući čips i puštajući bradu. Moja karijera je otišla u stratosfer­u i odvela me na Mars, pa mi je trebalo mnogo vremena da se vratim u ravnotežu i saberem - rekao je Williams prije nekoliko godina.

U tom periodu naizmjence se drogirao i zlorabio razne lijekove.

- Kombinirao sam i naizmjence uzimao morfij, pa lijek koji se koristi za liječenje ADHD-a, pa kokain, Vicodin protiv bolova, speed, čarobne gljive... - priznao je Williams, a onda se prisjetio bizarne situacije prije prvog spoja s današnjom suprugom Aydom Field 2006. godine. - Taj dan uzeo sam hrpu tableta i završio na tulumu na kojem je bila i ona, pa sam završio u jacuzziju kokodačući - rekao je Williams, koji se iduća tri tjedna nije odvajao od Ayde, a onda su se vjenčali 2010. Nakon jednog potpunog obeznanjiv­anja kad je uzeo toliku količinu tableta i droge da mu je umalo stalo srce, otišao je konačno na višemjeseč­nu rehabilita­ciju i od tad je pokušao živjeti normalnim životom. Ponovni nastup na turneji sa starim društvom iz Take Thata pomogao mu je 2010. da skupi hrabrosti i ponovno stane na binu pred masu ljudi.

Kaže da je svjestan da su tolike količine supstanci koje su prošle kroz njegov krvotok, ostavile traga i na njegovu memoriju. - Najprije sam tih godina morao ponovno naučiti kako zabaviti sebe i publiku na koncertu. Bilo je teško. Kao kad nakon operacije ponovno učiš hodati. I danas na nastupima često koristim 'blesimetar' s kojeg čitam tekstove svojih pjesama jer sam zaboravio pojedine stihove - priznaje. Zahvalan je i supruzi Aydi, bivšoj američkoj glumici s kojom, osim 10-godišnje Theodore, ima i 8-godišnjeg sina Charlesa, 4-godišnju Coco i 2-godišnju Beau uz koje provodi najviše vremena.

- Djeca su mi dala novi smisao života rekao je Williams, koji je i dalje ostao prije svega odličan pjevač i zabavljač.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia