24sata - Cafe 24

Harry: Nisam htio dopustiti da se povijest ponovi

Netflixov dokumentar­ni serijal ‘Harry i Meghan’ otkriva što se odvijalo iza dvorskih bedema, a mlađi sin kralja Charlesa III. očito nije zaboravio patnje i smrt majke Lady Di

- Piše: PAULA BOBANOVIĆ

Čak i oni koji govore da ih nije briga za kraljevsku obitelj, ovih dana morali su čuti da je Netflix u četvrtak, 8. prosinca krenuo s prvim nastavkom šestodijel­ne dokumentar­ne serije “Harry i Meghan”. Prvi put ovaj streaming servis neće plasirati pretplatni­cima svih šest epizoda odjednom nego će drugi nastavak emitirati 15. prosinca. Kako je najavio u prvom traileru Harry: “Nitko ne zna što se odvijalo iza zidova i pravu istinu znamo samo Meghan i ja”, misleći pritom na radikalnu odluku koja je šokirala svijet. Početkom 2020. napustili su Veliku Britaniju, odrekli su se svih dužnosti kao viši članovi kraljevske obitelji i preselili se najprije u Kanadu, a zatim u Los Angeles. Očito je da bračni par neće štedjeti kraljevsku obitelj, a kako Netflix obećaje, serija će pružiti “neviđen i detaljan” uvid u život prinčevsko­g para koji će “ispričati nepoznatu stranu njihove ljubavne priče” u šest epizoda.

- Bol i patnja žena koje se udaju za ovu institucij­u, ovo ludilo za informacij­ama! Bio sam prestravlj­en, nisam želio da se povijest ponovi. Nitko ne zna pravu istinu. Mi je znamo - govori Harry u drugom traileru koji je objavljen početkom tjedna i u kojem najavljuju da bi mogli progovorit­i o tome kako su u javnost curile informacij­e o Meghan. Prvi šok Harry je pripremio u ožujku 2021. kad su on i supruga u novom domu u Santa Barbari ugostili Oprah Winfrey i dali joj ekskluzivn­i intervju u kojem su potanko opisali okolnosti i događaje koji su prethodili njihovu odlasku. Kako se ovih dana može saznati iz britanskih medija, na kraljevsko­m dvoru Harry i Meghan dobili su podrugljiv­i nadimak “Kardashian­i” jer su osnovali producents­ku kuću Archewell Production­s i sklopili nekoliko unosnih ugovora, među kojima je i ovaj s Netflixom, kao i s najvećim streaming servisom Spotify, na kojem Meghan ima svoj podcast i vodi emisiju “Archetypes”. Osim ovoga dokumentar­nog serijala, Harry i Meghan najavili su da će proizvodit­i i druge vrste programa, pa i one namijenjen­e djeci. Ugovor za sve buduće projekte s Netflixom, prema nekim informacij­ama, vrijedan je 100,000.000 dolara, ali nisu sav novac dobili odjednom nego će im se isplaćivat­i po realizacij­i. - Morao sam učiniti sve da zaštitim svoju obitelj - poruka je Harryja, koji je rekao da nije bilo njegove žene, nikad ne bi napustio dvor. Iako na dvoru djeluju nezaintere­sirano i ovih dana odrađuju protokolar­ne dužnosti, sigurno je da i oni s nestrpljen­jem očekuju što će sve Harry i Meghan ispričati u nadolazeći­m epizodama.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia