24sata - Cafe 24

Zaljubila se na setu u Travoltu, ali nije htjela ostaviti muža

Glumački svijet tuguje zbog smrti Kirstie Alley, koja se proslavila ulogom Rebecce Howe u seriji ‘Kafić Uzdravlje’ i filmom ‘Gle tko to govori’ iz 1989., u kojem joj je partner bio slavni glumac

- Piše: PAULA BOBANOVIĆ

Nedavno su joj liječnici otkrili karcinom debelog crijeva. Bitku, nažalost, nije dobila. Kirstie Alley umrla je 5. prosinca u 71. godini, a mnogi će je pamtiti po ulozi Rebecce Howe iz humoristič­ne TV serije "Kafić Uzdravlje" u koji je ušla u šestoj sezoni i igrala do posljednje, 11. Sitcom je postao jedan od najgledani­jih ikad i čak 28 epizoda nagrađeno je nagradom Prime Time Emmy.

- Danas sam bio u avionu i radio nešto što rijetko radim. Gledao sam staru epizodu 'Kafića Uzdravlje' - rekao je u ponedjelja­k Ted Danson, njezin kolega koji je u seriji glumio Sama Malonea. - Bila je to epizoda u kojoj Tom Berenger zaprosi Kirstie, koja stalno govori 'ne', iako očajnički želi reći 'da'. Kirstie je u tome bila doista briljantna. Njezina sposobnost da glumi ženu na rubu živčanog sloma bila je istodobno i dirljiva i urnebesno smiješna. Nasmijala me prije 30 godina kad je snimila tu scenu, a jednako me nasmijala i danas. Kad sam izašao iz aviona, čuo sam da je Kirstie umrla. Tako sam tužan i tako zahvalan za sve trenutke kad me nasmijala. Svoju ljubav šaljem njezinoj djeci. Kao što dobro znaju, njihova je majka imala zlatno srce. Nedostajat će mi - rekao je Danson o glumici koja je za tu ulogu dobila Zlatni globus i Emmy.

Kirstie Louise Alley rođena je u gradu Wichiti u Kansasu i trebala je biti dizajneric­a interijera. Nakon što je dobila prvu ulogu 1982. godine u filmu "Zvjezdane staze: Khanov bijes", promijenil­a je interes. Odrasla je u obitelji uz dvoje braće, a otac je imao tvrtku za trgovinu drvom. Odgojena je kao metodistic­a, ali je postala članica Scijentolo­ške crkve 1979. U vrijeme kad je postala scijentolo­ginja, Alley je priznala da je bila ovisna o kokainu i prošla kroz zajednicu za odvikavanj­e od ovisnosti Narconon koja prakticira scijentolo­ški program. S godinama je napredoval­a do visokih razina u hijerarhij­i Scijentolo­ške zajednice, a toj je crkvi ostala vjerna do kraja života i bila, uz kolegu Johna Travoltu i Toma Cruisea, jedna od istaknutij­ih članica. Travoltu je, pak, upoznala na setu filma "Gle tko to govori", komediji iz 1989., koja je postala pravi filmski hit pa su snimljena još dva nastavka. Kad je sudjeloval­a u reality showu "Celebrity Big Brother", prisjetila se tih dana i priznala da se jako zaljubila u kolegu sa seta.

- Travolta je bio pravi 'materijal za brak', ali tad sam još bila u braku s bivšim suprugom, pa nisam to htjela učiniti. Jednom smo se samo poljubili i tu je stao naš flert. Ali skoro sam pobjegla iz braka i udala se za Johna. Dugo godina sam patila za njim, a mislim da ga i danas volim - rekla je tad i šokirala gledatelje iskrenim priznanjem te dodala u šali:

- Osim toga, Travoltin privatni avion je samo bio bonus. Ako mislite da to nije važno, reći ću vam, privatni jet je važan. Bila je dvaput u braku, prvi suprug bio je Bob Alley i bili su u braku od 1970. do 1977. a onda se 1983. udala za glumca Parkera Stevensona, od kojeg se razvela 1997. Posvojili su dvoje djece - sina Williama rođenog 1992. i kćer Lilie Price rođenu 1994. Kirstie Alley nekoliko je puta mršavjela i debljala se, a oscilacije su bile i po 35 kilograma. Radila je kao PR za američku nutricioni­stičku tvrtku Jenny Craig koja plasira dijetalne proizvode, a Kirstie je završila i na sudu jer je reklamiral­a napitke i nadomjestk­e kao “provjereni proizvod” te je morala 2013. platiti kaznu od 130.000 dolara.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia