24sata - Cafe 24

SNAGA DUŠE: KAKO SAM PREŽIVJELA ŽIVOTNU TEŠKOĆU UZ ANINU VELIKU POMOĆ?

-

SVJEDOČANS­TVO: Dubravka M. 52 god, Zagreb DIJAGNOZA: Suicidna depresija

Nekada sam bila potpuno zdrava žena, a onda me suprugova preljuba uništila. Za mene je 2022.godina bila godina užasa, patnje i beznađa. Godina u kojoj sam najmanje deset puta htjela izvršiti samoubojst­vo. Živjela sam s okrutnim čovjekom koji je uništio i mene i djecu. Zbog razuzdanog života i preljube, mi smo tada preko noći postali siromašni i nesretni. On nas je bacio u bračnu tamnicu. Nažalost svoje jade nisam imala kome povjeriti, samo sam plakala i pomišljala „bolje da me nema”. Ostavio nas je u dugovima i kreditima. Moja mjesečna primanja bila su dovoljna samo za život. Plakala sam zajedno sa kćerkom, svaku večer i tješile jedna drugu. Dani su prolazili, a meni se zdravstven­o stanje sve više pogoršaval­o, čak toliko da sam izgubila 18 kg. Jesti nisam mogla, a ni spavati. Depresija i strah, mentalna blokada, očajanje- molila sam Boga da me uzme. Mislila sam da mi više nema povratka u život... Jedno jutro krenula sam do tržnice. Jedva sam koračala. Noge su me jedva nosile, a bolno srce samo što ne pukne. Odjednom sam osjetila da me netko prima za ruku. To je bila moja stara poznanica Zrinka. Nažalost morala sam joj reći što muči moju dušu. Dok sam joj pričala, suze su tekle niz moje ispijeno lice. Nakon toga je izvadila jedan papirić i rekla: „ znam tko ti može pomoći” Evo ti broj od jedne gospođe Ane, ona je spasila moju kćerku. Imala je sličan problem, skoro se ubila. Tada nisam znala za gospođu Anu, ali imala sam dobru preporuku od Zrinke. Vrtilo mi se svašta po glavi. Pomišljala sam: kako ću tražiti pomoć od nepoznate žene? Kasnije sam shvatila da nam u životu uvijek više pomognu nepoznati ljudi, jer bližnji zataje. Hrabro sam držala taj papirić sa telefonski­m brojem i molila Bogu da na liniji bude baš ta gospođa Ana.

ČUDNI SU PUTEVI BOŽJI

Drhtavim rukama natipkala sam telefonski broj i na liniji je bila baš ta gospođa, pomislila sam:”Hvala ti Bože” Razgovor je počeo vrlo spontano. Prvi put da me netko sluša, tad sam osjetila olakšanje i neku smirenost. Taj razgovor je bio kao ispovijed. To je bilo podizanje duše iz gliba. Sjećam se kako mi je ta žena s jednom rečenicom podigla energiju onako terapeutsk­i i rekla: „ Niste vi toliko slabi da ne možete dalje”. Toliko me ta rečenica, tako jednostavn­a, preobratil­a, a bila sam dotakla dno, bila sam u ponoru.

Nakon razgovora gđa. Ana mi šalje svoje biljne kapi za liječenje te teške depresije. Uzimala sam strogo po njezinim uputama i vjerovala da će mi pomoći. Svaka dva tjedna sam imala terapeutsk­i razgovor koji mi je davao snage da to zlo prevaziđem. Već nakon mjesec dana počela sam bolje jesti, a kćerka je primijetil­a da mi se kilaža pomalo vraća. Nakon dva mjeseca terapije pronašla sam si čak novi posao. Vratio mi se i osmijeh na lice, odem ponekad sa prijatelji­com na kavu, a nedjeljom obavezno na svetu misu. Molim se Bogu da ovo što sam doživjela ne doživi ni jedna žena na svijetu. Neizmjerno sam zahvalna gospođi Ani kojoj želim sve blagoslove u daljnjem životu i radu, u zdravlju i veselju. Svima preporučuj­em da se obrate gospođi Ani. Ona je moj anđel spasitelj. Žao mi je, fotografij­u nisam mogla staviti zbog straha od bivšeg muža.

Zahvalna Dubravka!

 ?? ?? ŽIVOT JE U MENI, KRIST ME VODI.
ŽIVOT JE U MENI, KRIST ME VODI.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia