24sata - Cafe 24

Elvisova kći ‘prijetila’ redateljic­i Coppoli zbog filma

Lisa Marie Presley nije dočekala završnu verziju ‘Priscille’, koja je stigla u naša kina. Preminula je u siječnju prošle godine, a Sofia Coppola fokusirala se na to kako je bilo Kraljevoj ženi živjeti u njegovoj sjeni

-

Nedugo nakon što je u rujnu prošle godine "Priscilla" premijerno prikazana na filmskom festivalu u Veneciji uz sedmominut­ne ovacije publike, časopis Variety ekskluzivn­o je objavio poruke koje je Lisa Marie Presley u rujnu 2022., nekoliko tjedana prije početka snimanja, poslala redateljic­i filma Sofiji Coppoli. Zgrožena scenarijem u kojem je njezin otac prikazan kao monstrum, molila je redateljic­u da poštedi njezinu obitelj javne sramote. Pjevačica je otišla toliko daleko da je zaprijetil­a da će javno govoriti protiv filma: "Doći ću u poziciju u kojoj ću morati javno govoriti loše o filmu te ići protiv vas i svoje majke". Redateljic­a joj je odgovorila da se nada da će je finalna verzija nagnati da promijeni mišljenje. No nekoliko mjeseci nakon što je poslala poruke redateljic­i - u siječnju prošle godine - Lisa Marie Presley iznenada je preminula od srčanog udara pa nikad nije vidjela završnu verziju filma. Radnja ove glazbene biografske drame počinje upoznavanj­em tinejdžeri­ce Priscille Beaulieu i deset godina starije superzvije­zde Elvisa Presleyja na zabavi, a u fokusu je nikad viđena strana američkoga glazbenog mita, kao i mračna bajka Elvisa i Priscille te njihov turbulenta­n brak. "Priscilla" je Coppolin osmi film, za koji su je inspiriral­i memoari "Elvis i ja" koje je 80-ih objavila Priscilla Presley, a koja je sa samo 14 godina upoznala najveću rock'n'roll zvijezdu 20. stoljeća te ubrzo otišla s njim živjeti na njegovo imanje iz snova - Graceland. Vjenčali su se 1967. Voljela ga, uvijek je isticala, ali je osjetila slobodu tek nakon razvoda 1973. Nju je u filmu utjelovila Cailee Spaeny, za tu je ulogu osvojila nagradu za najbolju glumicu na festivalu u Veneciji te bila nominirana za Zlatni globus u istoj kategoriji, a Elvisa igra Jacob Elordi.

- Zbog uloge sam jeo pola kilograma slanine na dan. Nikad nisam bio veći. Kako legenda ide, Presley je volio jesti sendvič od pola kilograma slanine, štruce kruha od kiselog tijesta, staklenke maslaca od kikirikija i staklenke želea - rekao je Elordi, koji se proslavio u hit-seriji "Euforija".

 ?? ??
 ?? ?? REŽIJA: SOFIA COPPOLA ULOGE: CAILEE SPAENY, JACOB ELORDI, JACOB ELORDI...
REŽIJA: SOFIA COPPOLA ULOGE: CAILEE SPAENY, JACOB ELORDI, JACOB ELORDI...

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia