24sata

GOTOVINI ZABRANILI SEKS

Antun Vrdoljak, scenarist i redatelj filma o Gotovini, generala je prikazao kao fatalnog muškarca, ali vrućih scena nema: tek jedan poljubac. Ali srpski oficir ima scenu s tajnicom usred Oluje...

-

Ona na njegove riječi ostaje u šoku i pita se odakle je došao takav muškarac, a Ante je strastveno poljubi. Ipak, temperamen­tna Ximena ne podnosi njegovu naklonost ženama.

DOBIO JOŠ JEDNU KĆER - Gade, žigolo, skote - govori mu Ximena u restoranu i zalije ga čašom crnog vina po, kako piše Vrdoljak, njegovim slabinama. Uhvatila je Gotovinu da gleda u dekolte druge žene. U ljutnji se Ximena vrati kući i popne na vrh stabla te mu kaže da je s njim trudna, a to ga razveseli. Oni se vjenčaju nakon radosne vijesti i dobiju kćer, koju nazovu Ximena. Gotovina napušta obitelj čim doznaje da je u Hrvatskoj počeo Domovinski rat. Ante je Ximenu Dalel upoznao 80-ih i tad je imala tek 17 godina, a nakon rastave ostali su u dobrim odnosima.

JEDINA SEKSI SCENA U FILMU - Meni je i dalje jako stalo do njega, mogu reći da i volim generala, ali iznimno poštujem njegovu obitelj i suprugu Dunju - rekla je Ximena. U scenariju je najneobičn­iji susret generala i njegove sadašnje supruge Dunje Zloić, s kojom je u braku 22 godine. Čim je došao u Zagreb, odmah je poželio ići s Dunjom na večeru i nagovijest­io joj je da će s njom provesti život. - Ako me sreća posluži, jednom ću vas zaprositi. Doviđenja u Zagrebu kad završi rat - rekao je mladoj bojnici Dunji, s kojom se kasnije čuje telefonski. Baš kao i u scenariju, oni su se vjenčali 1995. te im je kum bio Gojko Šušak. Najviše akcije u filmu doživljava potpukovni­k JNA Mihajlo Knežević, koji se s tajnicom Milicom baca na pod tijekom granatiran­ja Knina. Leže zagrljeni, a njegova ruka sklizne ispod njezine suknje. - Možda nam je ovo zadnji put - govori joj Knežević, koji se nedugo nakon toga ubio. (vb)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia