24sata

HOROR U SLATINI

Dovezao se na skuteru i pucao u muškarca. Žene s djecom su bježale pred mecima...

- Pišu: FRANJO LEPAN, ŽELJKO RUKAVINA, HELENA TKALČEVIĆ

Čuli smo pucnjeve, u prvi tren učinilo nam se kao da netko baca petarde. Onda je kolega rekao: ‘Nisu to petarde, netko puca’, ispričao nam je Slatinjani­n koji radi u blizini mjesta pucnjave.

Muškarac (43) jučer je oko 13.30 sati sjedio u Twingu na parkirališ­tu u središtu grada. Nogostupom mu je prišao 38-godišnjak na skuteru. Izvadio je pištolj te mu kroz bočno staklo automobila u glavu ispalio najmanje dva hica.

KRVARILO MU JE IZ GLAVE

Nakon što je muškarcu klonula glava, spremio je pištolj u pretinac, skinuo kacigu, ostavio je na skuteru i odšetao. Navodno je preko trga otišao prijaviti se u policijsku postaju. - Odmah smo istrčali. Vidjeli smo parkirani auto te kraj njega skuter. Muškarac je bio naslonjen na vrata. Krvarilo mu je iz glave - ispričao je Slatinjani­n i dodao da ga nisu željeli izvlačiti iz auta do dolaska Hitne pomoći. - Dozivali smo ga, ali nije reagirao. Disao je, ali nije bio pri svijesti. Čuo sam da su ga živog prebacili u bolnicu, a što je bilo dalje, ne znam kazao je očevidac. Centar Slatine u to je vrijeme vrvio prolaznici­ma, pa je sreća da nitko drugi nije stradao. U blizini, doznaje Radio Slatina, bila je i majka s dvoje djece. Svi su se oni sklonili u kafiće. U virovitičk­oj policiji potvrdili su da je u napadu ubijen 43-godišnji muškarac. Županijska državna odvjetnica iz Bjelovara, Ksenija Pavić odbila je iznositi pojedinost­i o napadu. Rekla je kako je u tijeku očevid i krim istraživan­je. Prema neslužbeni­m informacij­ama, ubijeni je navodno bio u vezi sa suprugom muškarca koji je pucao. Sukob između njih dvojice navodno traje od 2006. godine. Mještani pričaju da su obojica oženjeni i da imaju djecu. Ubojica je navodno tijekom cijelog dana tražio ubijenog, i kad mu je netko javio da je on u parkiranom automobilu na parkirališ­tu preko puta slatinskog muzeja, dovezao se skuterom. Provezao se nogostupom i stao s lijeve strane Renaulta Twinga.

PREMINUO JE U BOLNICI

Kao u kakvom filmu, izvadio je pištolj i kroz staklo s udaljenost­i od jednog metra ispalio je hitac u glavu muškarca koji je bio sam u automobilu. Nakon nekoliko sekundi pucao je ponovno. Parkirao je skuter, pištolj je odložio u pretinac ispod sjedala, zaštitnu kacigu je objesio na lijevi retrovizor i uputio se prema zgradi policije gdje se predao. Što je točan motiv ubojstva bit će utvrđeno naknadnim kriminalis­tičkim izvidima. - Moguće je da ga je slijedio do tamo pa krenuo u akciju nakon što se on parkirao, a možda su imali nekakav dogovor, to u ovom trenutku možemo samo nagađati kaže naš sugovornik, koji je, nakon odlaska djelatnika Hitne pomoći, napustio mjesto ubijstva. Nešto prije 19 sati završen je očevid na križanju ulice Antuna Kovačića i Trga Svetog Josipa. - U tijeku su daljnje kriminalis­tičke radnje kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice o ovome događaju i kako bi se utvrdilo što se konkretno dogodilo - rekao nam je Darko Žegarac, zamjenik županjskog državnog odvjetnik u Bjelovaru. Cijela Slatina je u šoku, u tijeku su pripreme za proslavu dana grada i baš nitko ne može vjerovati da se nešto tako strašno moglo kod njih dogoditi i to usred bijela dana. Hladnokrvn­o ubojstvo dogodilo se ispred zgrade vatrogasac­a koji su prvi pritekli u pomoć djelatnici­ma Hitne pomoći.

 ??  ??
 ??  ?? BIO JE ŽIV, ALI U BESVJESNOM STANJUKAD SU djelatnici Hitne pomoći stigli na mjesto pucnjave, zatekli su muškarca krvave glave. Disao je, ali je bio u komatoznom stanju.PIŠTOLJ OSTAVIO U PRETINCU SKUTERANAK­ON PUCNJAVE napadač je pištolj odložio u pretinac skutera i odšetao prema policijsko­j postaji. Na skuteru je ostavio i kacigu.
BIO JE ŽIV, ALI U BESVJESNOM STANJUKAD SU djelatnici Hitne pomoći stigli na mjesto pucnjave, zatekli su muškarca krvave glave. Disao je, ali je bio u komatoznom stanju.PIŠTOLJ OSTAVIO U PRETINCU SKUTERANAK­ON PUCNJAVE napadač je pištolj odložio u pretinac skutera i odšetao prema policijsko­j postaji. Na skuteru je ostavio i kacigu.
 ??  ??
 ??  ?? HLADNOKRVN­O Prvi hitac ispalio je žrtvi u glavu. Nakon nekoliko sekundi ponovno je zapucao
HLADNOKRVN­O Prvi hitac ispalio je žrtvi u glavu. Nakon nekoliko sekundi ponovno je zapucao

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia