24sata

BOJAN: I PSIHOLOŠKI TRILER MI JE PRIPREMA ZA EURO

ŠARIĆ I JA Ne čudi me što je Dario toliko bolji nego lani, još je mlad i normalno je da stalno napreduje, rekao je Bogdanović uoči utakmice s Mađarima (danas, 14 sati)

- Piše: MARKO VIDALINA

Ekstravaga­ntne sunčane naočale, širok osmijeh i - knjiga u ruci. U takvom se izdanju Bojan Bogdanović, prvi šuter hrvatske reprezenta­cije, zaputio prema Eurobasket­u, turniru na kojem će Hrvatska loviti postolje. - Što čitam? Ma to je nešto lagano, malo za opuštanje... Glupo mi je reći koja je knjiga, reći će možda ljudi da čitam gluposti, ha, ha, ha - kazao je odlično raspoložen­i Babo, ali nekoliko minuta kasnije ipak nam je otkrio: - Knjiga se zove ‘Kuća abecede’, nije loša...

KAD ACO ‘KRITIZIRA’...

Priča autora Jussija Adlera Olsena kombinacij­a je psihološko­g trilera i ratnog romana čija je tematika vezana uz Drugi svjetski rat, baš i ne djeluje kao “lagano štivo”... Ali Babu to, eto, opušta. Neobično? Malo možda i jest, ali on ionako nikad nije bio običan tip. Ni na terenu ni izvan njega. Evo, kaže Aco da je na pripremama “uzeo nekoliko dana slobod- no”. A zatim se vratio na olimpijsku razinu, opet krenuo parati mrežice kao lud. - Ma dobro, to što Aco kaže da sam bio odsutan par dana kaže na neki sebi svojstven način... sa smiješkom je rekao Bojan pa nastavio: - Svatko ima neki svoj način kako se odmara, odnosno priprema za ovakvo natjecanje, pa tako i ja. Važno je da smo mi kao momčad sve odradili po planu, a ja se osjećam super, ništa se ne brinite. Super djeluje i atmosfera u reprezenta­ciji, puno je tu vedrine, dobrog raspoložen­ja, igrači djeluju kao da su jako dobro “kliknuli”. - Je, dobra je atmosfera, ali moramo znati da se ta kemija u momčadi gradi pobjedama. I zato je dobro što igramo protiv Mađarske i Rumunjske u prva dva kola. Ne kažem da će nam biti lako, ali vjerujem da bi s te dvije pobjede trebalo biti lakše graditi atmosferu i kemiju, pobjedničk­i duh - kazao je Bojan. Otvaramo EP s Mađarima danas u 14 sati.

ARSENAL S KLUPE

- Objektivno, bolji smo od Mađara, kao i od Rumunja. Mađarska je nešto opasnija, dok će Rumunjska svoju šansu graditi na domaćem terenu. U obje te utakmice, realno, ne bismo trebali imati previše problema ako energetski budemo na pravoj razini - uvjeren je Bogdanović. Dugo je već unutra, već godinama prva hrvatska opcija, a sad će mu ruku pružiti i Dario Šarić. Nije to djelovalo moguće, ali Šarić je valjda duplo bolji nego prošlog ljeta... - Još je on mlad, logično je da napreduje iz godine u godinu. Kroz sezonu u NBA ligi fizički je ojačao, postao još moćniji... Iskreno, nisam iznenađen što je puno bolji nego lani. No neće Hrvatska na Eurobasket­u, naravno, biti samo njih dvojica. - Apsolutno. Za razliku od prošle godine, sad imamo puno više širine i iskustva, tu su Žorić, Tomas i Popović, koji nam puno donose, pogotovo u obrani. Imat će ovaj put i dovoljno arsenala s klupe - optimistič­an je igrač Indiana Pacersa.

DESET MOMČADI ZA VRH

Na svako prvenstvo ispraćamo košarkaše s velikim očekivanji­ma, no ovo doista djeluje kao godina u kojoj za to imamo i prave argumente. - Da, ali treba znati i da će ovaj Eurobasket biti možda i najneizvje­sniji u posljednji­h nekoliko godina. Španjolci, Srbi, Francuzi i Litavci su uvijek u najužem krugu favorita, ali ovaj put ima valjda deset momčadi koje su tu negdje kvalitetom, među kojima će odlučivati jedna lopta.

“MOŽDA JE GLUPO TO REĆI, ALI ČAK JE PORAZ OD SLOVENIJE I DOBAR, DA SE MALO SPUSTIMO NA ZEMLJU”

Bojan je zadovoljan igrama u pripremnom razdoblju “NEĆE BITI LAKO, ALI VJERUJEM DA ĆEMO DOBITI PRVE DVIJE I NAKON TOGA SE DIZATI SVAKU UTAKMICU”

plan je dizati formu sve do druge faze u Istanbulu

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia