24sata

Brzo i lako do simpatič nih ‘strašnih’ zalogaja Ako još ne znate što pripremiti za večerašnji party ili druženje uz horore, donosimo jednostavn­e i brze recepte koji će učiniti večer slađom i strašnijom.

‘LAST MINUTE’ HALLOWEEN IDEJE Razveselit­e klince brzim čudovišnim zalogajima i desertima za koje ne treba puno sastojaka, a obradovat će im se i odrasli fanovi Halloweena

- Piše: DANIELA PISKAĆ

Izrezbarit­e li bundevu, svakako sačuvajte njezinu sočnu unutrašnjo­st za raskošne delicije. No prigodni ukras za Halloween nije samo kora bundeve - to može biti i sama hrana. Hit na Pinterestu su mini “bundevice” od paprike koje možete lako izrezbarit­i nožićem i napuniti slasnim nadjevom. Bundevu može oponašati i izrezbaren­i sir na pljeskavic­i. A napravite li na očišćenom kuhanom jajetu tri udubine, nalikovat će na preslatkog duha, a mini pizze možete ukrasiti “paukom” od crnih maslina. Glavu i trup glumit će polovice maslina, a za nožice narežite masline na trakice. Hrenovke i kobasice možete omotati tijestom poput mumija, a od muffina i cupcakesa možete napraviti mnoštvo slatkih varijanti strašnih poslastica. Ispecite muffine, nadjenite ih kremom i ukrasite naopako postavljen­im kornetom koji odlično glumi tuljak vještičjeg šešira. A za strašni napitak tu je trendi crna limunada, kojoj će boju dati aktivni ugljen. A ako niste ljubitelj limunade, umiješajte ga u omiljeno piće. Želite li zdravu voćnu poslasticu, ogulite mandarine i u sredinu nabodite komadić stabljike celera. Mandarine će posložene na pladnju djelovati kao mini bundeve s peteljkom. Neoguljeni­m mandarinam­a možete iscrtati trokutaste oči i zube crnim markerom. I koricu naranče možete izrezbarit­i i napuniti je, primjerice, bobičastim voćem, a bilo koju svjetliju tortu možete oslikati čokoladnim preljevom u obliku paukove mreže.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia