24sata

STATIVITIS! Oproštaj od Europe: Imali su 2-0, stativu i prečku, ali nisu prošli...

- Piše: RENATO JUKIĆ

Imala je Rijeka u 45. minuti prednost od 2-0. Pogodili su u tom prvom dijelu prečku i stativu, promašili par zicera, a onda je AEK duboko u nadoknadi zabio za 2-1... I nakon toga ta, iz prvog dijela sjajna Rijeka, jednostavn­o je nestala s terena. Do kraja smo gledali samo jednu momčad, a pravo je čudo što na kraju AEK nije uspio pobijediti...

SVAKOME PO POLUVRIJEM­E

Ali pravo je čudo i što Rijeka u prvom dijelu nije vodila 4-0. Sjajno su Kekove trupe otvorile dvoboj. Visoko su pritisnuli Grke, koji jednostavn­o nisu imali odgovor na agresivnu igru Rijeke. I to se isplatilo već nakon 8. minuta igre. Pavičić je izveo korner, a najprecizn­iji je bio Gorgon. Isti igrač zabio je za 2-0. Sjajno je izbjegao ofsajd zamku i volejem pogodio kraj nemoćnog Anestisa. Vidio je domaći trener da je vrag odnio šalu, pa je u igru u 30. minuti umjesto očajnog stopera Gala poslao našeg napadača Marka Livaju. I tako potpuno promijenio odnos snaga na terenu. S Livajom je AEK dobio razinu više i gotovo svaki napad stvarao je probleme Župariću i Elezu. I kad su igrači Rijeke mislima već bili u svlačionic­i, nakon jednog ubačaja najprecizn­iji je bio Araujo. Tribine su podivljale, a Grci su se napunili samopouzda­njem. I to se odrazilo na terenu. Napadi AEK-a sijevali su sa svih strana, a onda je Lazaros u 55. minuti donio poravnanje. Do kraja se, ponajviše zahvaljuju­ći neprecizno­sti grčkih napadača, rezultat nije mjenjao. - Na kraju smo čak i spašavali taj neriješen rezultat, a prvih 45 minuta bilo nam je možda i najbolje ove sezone. Livaja? On je igrač koji radi prevagu, navlači igrače na sebe, stvarno je kvaliteta - rekao je Filip Bradarić nakon utakmice. Rijeka je tako osvojila četvrti bod ove sezone, ali još se jednom pokazalo kako u ključnim trenucima utakmice nije odigrala najpametni­je. Dopustila je domaćinu da se sasvim vrati u utakmicu iako je imala AEK na koljenima.. - Šteta... Bilo je dobro na početku, trebali smo voditi 3-0, 4-0. I onda drugo poluvrijem­e jedva smo izvukli neriješeno. Momčad je dala sve od sebe, napokon smo pokazali pravo lice Rijeke - rekao je Mario Gavranović i dodao: - U 45. minuti imali smo aut. Umjesto da nabijemo loptu naprijed, primili smo glupi gol. Plan je bio u drugom dijelu da nastavimo isto igrati, ali previše smo se povukli i nismo više držali taj visoki pressing. A oni su došli do izjednačen­ja.

‘DIŽI SE, NEMA LEŽANJA’

Matjaž Kek pohvalio je svoju momčad, ali opet je, prema Slovencu, nedostajal­o nešto. - Sve je bilo super, a onda dođe 47. minuta i gol koji da moć AEK-u. Nakon toga smo postali prespori, tu je još i kriterij suca koji mi se nije svidio. No moramo se naviknuti na to, kad sudac ima takav kriterij da ne sudi sve, diži se, a ne ležati rekao je Kek i nastavio: - Falilo nam je nešto, iako mislim da smo odigrali korektnu europsku utakmicu. Rekao sam igračima, kad vjeruješ u sebe, sve je moguće. Nismo se mi osramotili, daleko od toga. Neki igrači morat će dobro razmisliti o igri u Europi, utakmica traje 90 minuta. Svi u klubu smo nekako izgubili vjeru u naš nogomet koji je bio kvalitetan - dodao je Kek. Rijeka se od Europe oprašta 7. prosinca protiv Milana na Rujevici.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia