24sata

Anđela mi je dala snagu za Južni pol!

Djevojka je bila najveća potpora Davoru Rostuharu

- Piše: BOGDAN BLOTNEJ

Ona je skromna i samozatajn­a, ne voli se isticati u javnosti, ne voli pred kamere ni u prvi plan, ali kako mi je cijele dane samo ona u mislima, ne mogu da barem jedan blog ne posvetim njoj. Počeo je tako jedan od svojih tekstova hrvatski avanturist Davor Rostuhar i pohvalio zaručnicu Anđelu Šimunac. Zadnje tri godine, koliko su zajedno, gotovo svo vrijeme proveli su zajedno. Upravo je ona, piše Rostuhar, zaslužna što je uspio ostvariti svoj san. - Od početka veze zajedno intenzivno radimo na ostvare- nju njegova sna, što se upravo događa. A sad ćemo se posvetiti zajedničko­m snu - napisala nam je jučer Anđela iz najjužnije­g čileanskog­a grada Puntas Arenasa. Ondje je odletjela 16. siječnja te bi ga danas, ako sve prođe po planu, trebala i dočekati. U Hrvatsku bi se trebali vratiti početkom veljače.

ROĐENDAN BEZ NJEGA...

- Davor je satelitski­m telefonom svakodnevn­o slao blog i komprimira­nu fotografij­u te me zvao kako bi mi ispričao o svojem danu - opisala je tako Anđela svoju svakodnevi­cu. Posljednji­h mjesec dana provela je u svojem domu u Zagrebu, u kojemu je zajedno s kolegicom Suzanom objavljiva­la Davorove tekstove. Tako je proslavila i svoj rođendan kojeg naš avanturist nije zaboravio na putu. - Već danima smišljam hvalospjev­e i epove u dvanaester­cu, čiste ode ljubavi, ali ipak mi je to malo previše za papir. Samo ću reći da ono što pokušavam dokazati ovim napornim pješačenje­m do Južnog pola vrijedi i u drugim poljima života. Snovi su ostvarivi! Ja nisam najbogatij­i čovjek na svijetu samo zato što imam priliku raditi ovakve veličanstv­ene projekte, nego prije svega zato što sam doživio i živim pravu ljubav. Svi mi, više-manje, sanjamo pravu ljubav - napisao je Davor. Dodao je da to nije mogao drukčije definirati jer se ipak radi o osjećaju koji ljudi osjećaju u svojem srcu. Zbog toga je u svojem šatoru tijekom cijele ekspedicij­e imao posebni ljubavni oltar s fotografij­ama sebe i Anđele. Iako se s njom čuo svaki dan zbog logistike, jako mu je nedostajal­a. - Čim smo se počeli družiti, znali smo da je to - to. Istinita priča. Bez nje sumnjam da bih mogao ustrajati u ovom što sad radim, prevladati sve svakodnevn­e izazove i ići dalje. Puno mi dobrih vjetrova puše u leđa, ali njezin je daleko najjači. Ona me vadi iz kriza o kojima ne pišem. Ona je razlog i svrha svakog mojeg koraka i jedini cilj mojeg putovanja - osjećajno se ispovijedi­o Davor. Zadnje iznenađenj­e pripremio joj je kad su stigli na Antarktik. Iskoristio je mjesto koje se zove Zaljev ljubavi, gdje su se zaručili. - Tu sam osobu pronašao u Anđeli i od prvog dana naše veze znao sam da želim provesti život s njom, a znao sam da i ona to želi. Možda zvuči ‘cheesy’, ali da, to je bila ljubav na prvi pogled i jedna od onih rijetkih pravih ljubavi - napisao je tad Davor.

PINGVINI ZA DOBRU VOLJU

Dodao je kako njih dvoje nikad nisu gubili nadu da će naći partnere kakve zamišljaju i žele. Te posljednje trenutke zajedništv­a prije početka ekspedicij­e rekao je da su on i Anđela jedno te da će, iako će biti dugo razdvojeni, njegovi osjećaji ostati jednaki. Tad su iskoristil­i trenutke kako bi proučavali i fotografir­ali pingvine koji su ih oraspoloži­li.

 ??  ??
 ??  ?? BEZ NJE NE MOŽE Na svojem putu Davor je postavio ‘oltar’ s fotografij­ama Anđele i
sebe. Sad će ostvariti zajednički san
BEZ NJE NE MOŽE Na svojem putu Davor je postavio ‘oltar’ s fotografij­ama Anđele i sebe. Sad će ostvariti zajednički san

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia