24sata

FRANKA: OVIH DANA MI NIJE LAKO. SVAKI OŽILJAK JE LEKCIJA...

- Pišu: S. TUĐAN, D. GAŠČIĆ, T. BREGOVIĆ

Bilo je teško, ali život ide dalje. Fokusiram se da Hrvatsku učinim ponosnom i pokažem se u što boljem svjetlu, rekla je Franka Batelić (25) nakon drame koju je proživljav­ala uoči nastupa na Euroviziji. Prošlog tjedna nepoznati rumunjski reper Guez optužio je pjevačicu za plagijat pjesme “Crazy” kojom će nas pjevačica predstavlj­ati u Lisabonu, a kasnije se branio kako je to bio njegov menadžer. - Nikad nisam rekao da je Frankina pjesma plagijat. Nije nam htio ustupiti kontakt svog menadžera kako bismo provjerili njegove tvrdnje. Na Guezovu profilu na Facebooku pak stoji telefonski kontakt reperova navodnog menadžment­a. Nakon nekoliko poziva na taj broj javio se ponovno sam reper i rekao da ne možemo popričati s njegovim suradnikom.

FOKUSIRANA NA NASTUP

Labinjanka se od šokova koje je proživjela nakon skandala s plagijatom, oporavlja u rodnoj Istri. Već sljedećeg tjedna čekaju je obaveze. Ima probe s backvokali­ma i uvježbava koreografi­ju s Igorom Barberićem. - Koreografi­ja će biti minimalist­ička jer je pjesma po sebi dovoljno jaka - kazala nam je Batelić prošlog mjeseca. Iako je Guez rekao kako je za sve kriv njegov menadžer koji je, prema njegovim riječima, htio oblatiti Franku zbog novca, menadžer pjevačice kaže kako je sad ionako sve gotovo. - Šteta je nanesena, nema povratka. Uništili su joj ono što je najviše željela. Nije mi samo jasno zašto menadžer nije kontaktira­o mene - ispričao je i dodao da unatoč cijeloj drami, Franka ne gubi nadu. I sama je otkrila kako jedva čeka stati na pozornicu u Lisabonu. - Ovih dana mi nije lako, svaki ožiljak je lekcija poručila je za Uskrs kad je pratitelji­ma čestitala blagdane. Drama Franke Batelić i njezina tima traje već nekoliko dana, a započela je Guezovom objavom na društvenoj mreži u kojoj je optužio Hrvaticu da je “Crazy” kopija njegove “Ceea ce iubim”. Tvrdi kako je za 79.99 američkih dolara kupio prava na pjesmu pa pokazao svoju prepisku s producents­kom kućom Denz Beats Music. - Producent je prodao beat ili ga je iznajmio dva puta. Prestanite samo lagati o meni, Rumunjska ne krade pjesme od Hrvatske. Šaljem poljupce. I od**bite s Eurosonga - izjavio je, a nakon toga se oglasio i Bevanda.

‘FRANKA ME NIJE POKRALA’

- Pjesma ‘Crazy’ autorsko je djelo teama Karpo medija, na kojoj je, uz Branimira Mihaljević­a, produkciju radio Denis Mevlja, poznat i pod umjetnički­m imenom Denzel Beats, a tekst i vokalne dionice radila je Franka. Na razvoju pjesme, u suradnji s HRTom intenzivno se radi od prosinca - kazao je

menadžer. Gotovo dva tjedna prije nego što je pjevačica objavila spot za pjesmu, a dva dana prije nego što je pjesmu predstavil­a javnosti, na YouTubeu je ‘objavljena pjesma Gueza, koji je tvrdio kako im je glazba identična. I Branimir Mihaljević (42) objasnio je što se dogodilo. - Denis, koji inače radi i prodaje beatove, na stranicu za prodaju zabunom je stavio krivi dokument pod nazivom druge pjesme, tj. stavio je pjesmu koja je rađena za Eurosong, za koju nema odobrenje mene kao koautora za prodaju - rekao je kompozitor. U međuvremen­u je optužio kako je Frankin tim pokrao i albansku pjevačicu Denise Gjezo pod nazivom “Zemer ku je”, a ona nam je u ekskluzivn­om razgovoru ispričala kako se ne slaže s kolegom iz Rumunjske. - Nadam se da će Franka doživjeti veliki uspjeh poručila je Gjezo Batelić.

Branimir Mihaljević (42), koji je potpisan kao autor glazbe, objasnio je da je pjesma djelo njega i Franke te da ju je radio zajedno s Denisom Mevljom. Denis, poznat i pod umjetnički­m imenom Denzel Beats ili Denz, koji inače radi i prodaje beatove, na stranicu za prodaju zabunom je stavio krivi dokument pod nazivom druge pjesme, tj. stavio je pjesmu koja je rađena za Eurosong, za koju nema odobrenje mene kao koautora za prodaju, objasnio je kompozitor. Za tu se situaciju ispričao i Mevlja, a Guez je na društvenoj mreži nastavio sa svojim tvrdnjama. - Koliko će još glazbenika pokrasti hrvatski tim - napisao je pa objavio pjesmu Albanke Denise Gjezo pod nazivom “Zemer ku je”, za koju također tvrdi da je pokradena od strane Frankina tima. Ipak, Denise ne misli tako. - Čula sam Frankinu pjesmu i ne mislim da je riječ o plagijatu - rekla nam je albanska glazbenica Denise Gjezo. Hrvatskoj pjevačici je poželjela sreću na Eurosongu. - Nadam se da će Franka doživjeti veliki uspjeh - zaključila je na kraju Gjezo. Batelić će nastupiti u prvoj polufinaln­oj večeri na Euroviziji, a nekoliko puta je izjavila kako joj je to bila velika želja. - S dvije sam godine pred televizoro­m, s daljinskim upravljače­m umjesto mikrofona, nabadala stihove pjesme Tonyja Cetinskoga ‘Nek ti bude ljubav sva’, kad nas je 1994. predstavlj­ao na Euroviziji - govorila je pjevačica. Mami i tati tad je ushićeno govorila: ‘Tako će i Aka, tako će i Aka’. Batelić je posljednje četiri godine izbivala s estrade, a vratila se, kako je rekla, na nagovor Vedrana snimivši krajem prošle godine pjesmu “S tobom”. Na službenim stranicama Eurovizije jučer je predstavlj­ena i Batelić. Prošlog tjedna snimala je razglednic­u koja će se na ekranima vrtjeti prije njezina nastupa na pozornici u Lisabonu. Sa svojim timom uživala je u ljepotama Portugala te spremno pozirala za društvene mreže.

ČULA SAM FRANKINU PJESMU I NE MISLIM DA JE RIJEČ O PLAGIJATU. HTJELA BIH JOJ ZAŽELJETI SVU SREĆU I BORBU NA EUROSONGU U SVIBNJU pjevačica iz Albanije ne misli da ju je tim hrvatske predstavni­ce pokrao ŽIVOT IDE DALJE. JEDINI FOKUS MI JE DA NAPRAVIM HRVATE PONOSNIMA. SLJEDEĆI TJEDAN POČINJU PROBE I TOME SE JAKO VESELIMO Franka se nakon skandala odmara kod obitelji u Istri, a nakon toga čekaju je probe i biranje haljine

 ??  ??
 ??  ?? BRANI SEGuez sad tvrdi kako nije optužio Franku za plagijat
BRANI SEGuez sad tvrdi kako nije optužio Franku za plagijat
 ??  ?? ‘OKRENUO PLOČU’ Prošlog tjedna je reper tvrdio da je Frankin tim pokrao njega i pjevačicu iz Albanije
‘OKRENUO PLOČU’ Prošlog tjedna je reper tvrdio da je Frankin tim pokrao njega i pjevačicu iz Albanije

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia