24sata

Dalić me zvao da dođem na finale

-

Nakon što sam se slikao sa svim igrača, prišao sam Daliću, koji me osvojio na prvu te oduševio jednostavn­ošću i srdačnošću. Tim riječima počinje

priču riječki policajac Damir Ribarić (37). Preko noći je postao popularan u cijeloj zemlji, nakon što je Zlatko Dalić u Rusiji priznao da i on, kao nekad Ćiro, ima svoju amajliju. Dok pobjeđuje u Rusiji, izbornik uza sebe ima sretnu kapu. Darovao mu je Damir nakon što se naša reprezenta­cija vratila s pripremne utakmice s Brazilom. Damir je bio dio policijske pratnje koja je “vatrene”

dočekala na aerodromu i dopratila ih do hotela u Opatiji. Dalić je policajca pitao što misli o izgubljeno­j utakmici protiv Brazila. Odgovorio mu je da to nema veze i da uvijek bodrim naše nogometaše. - Rekao sam mu da mu želim darovati svoju kapu po uzoru na francuskog policajca koji je svoju 1998. darovao Ćiri, a koja nam je donijela sreću. Ne mogu riječima opisati koliko mi je značilo kad sam doznao da je Dalić moju kapu sačuvao, da smatra da nosi sreću te me pozvao da gledam finale u Rusiji - kroz suze prepričava vidno emotivan riječki policajac. Dodaje kako je svjestan da je policijska kapa dio službene odjeće, no kad ju je darivao, kaže, nije o tome razmišljao. - Namjera mi je bila donijeti dečkima sreću, darovao sam je od srca i nisam uopće razmišljao o mogućim službenim posljedica­ma, a i ako ih bude, neće mi biti žao. Inače, imam tri službene kape, a ova se sad vodi kao da je na pranju - šali se prometni policajac Damir, koji u riječkoj policiji radi od 1999. godine, nakon što je završio Policijsku akademiju i u Rijeku se doselio iz rodne Kraljeve Velike kraj općine Lipovljani. Otac dvoje djece, Elene (15) i Ivana (9), i suprug Ivane, koji su svi također vatreni nogometni navijači, dodaje kako je uvjeren u pobjedu “vatrenih” u finalima. - Nema šanse da ne pobijedimo! Nakon svega što su naši dečki dosad prošli oni to zaslužuju. To su uistinu vrhunski igrači, koji su prolili toliko znoja i krvi na terenu da bi došli do ovdje. Svi su kao jedno i cijela država je uz njih te će zato pobijediti. Uvjeren sam da će ova godina biti upisana u povijest - smatra riječki policajac, bivši nogometaš i strastveni navijač Damir Ribarić, koji se sprema u nedjelju otputovati na finale SP-a te zajedno s hrvatskim reprezenta­tivcima proslaviti dugo očekivanu i zasluženu pobjedu.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia