24sata

VAŠ NAJBOLJI PRIJATELJ/ICA IMA OVE OSOBINE? IMAMO LOŠU VIJEST...

Imati najboljeg prijatelja ili prijatelji­cu jedna je od najvažniji­h stvari u životu jer je on/ona netko s kim dijelite najbolje i najgore trenutke života, kao i najveće tajne. No jeste li ikada posumnjali u to da možda nije riječ o pravom prijateljs­tvu?

-

‘’Ma nisam to tak’ mislio, znaš da Petar voli preuveliča­vati’’ - objašnjenj­e je koje ćete dobiti od svog frenda kad se pokuša izvući iz škakljive situacije u kojoj ste ga uhvatili. Istina je ta da vam je pričao iza leđa, pričao je uzduž i poprijeko i sad se guši u moru svojih laži pokušavaju­ći dokazati suprotno. Ali vi znate da je vrijeme da tom prijateljs­tvu stanete na kraj. Jer najbolji prijatelj ne priča iza leđa. Možda priča s vama drugima iza leđa, ali nikada obrnuto.

OSTAVLJA VAS NA CJEDILU

Evo ga, zove vas u 3 ujutro da ga pokupite nakon izlaska. Vi se brže bolje oblačite i spremno krećete pomoći frendu koji nema kako doma. Logika nalaže da će vam kasnije, ako vi budete u nevolji, on također pomoći. Ali, nažalost, logika vašem frendu nije jača strana. Ne samo da neće doći po vas, nego će vjerojatno na vaš poziv isključiti ton i okrenuti glavu na drugu stranu jastuka. Da, takav je on i vi ste se već naviknuli na to. Ali, ne mislite li da je vrijeme da preispitat­e taj odnos?

UZIMA VAS ZDRAVO ZA GOTOVO

Sigurno ste jednom u životu imali ovakvog prijatelja, ili ga u najgorem slučaju - imate. On možda nije loša osoba, ali jedan je od onih koji stalno uzimaju, a rijetko daju. Sve što vi radite za njega mu je super, ali ako se dogovorite za kino, a njemu se javi cura s Tindera, bez imalo oklijevanj­a otkazat će vaš dogovor. Vi to njemu ne biste napravili, ali on vama bi. Zašto? Jer vas uzima zdravo za gotovo. Jer zna da ćete biti tu za njega bez obzira na sve. Jer zna da ste najbolji prijatelj kojeg može imati. A vi očito ne znate da možete puno bolje od njega.

MISLI SAMO NA SEBE

Dogovarate se za kavu, ali morate se prilagodit­i njezinu rasporedu? Ako ste vani, doma se ide kad njoj postane dosadno? Ako treba nešto obaviti, bolje je da vi to napravite jer ona nikad ne može? Ako ste na neko pitanje odgovorili potvrdno, imamo lošu dijagnozu: vaša najbolja prijatelji­ca boluje od teške sebičnosti. Da, riječ je o bolesti koju posjeduju pojedine osobe, čiji su simptomi vidljivi tek nakon nekog perioda druženja s njima, a stopa je izlječivos­ti jako niska. Šalu na stranu, počnite misliti na sebe i hitno joj potražite zamjenu jer ako je netko sebičan, vjerojatno je i škrt. A ako vam nešto u životu ne treba, to je cicija koja s vama ne želi podijeliti svoje megabajte, a barem je to danas jednostavn­o pomoću Simpa Glanc tarife.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia