24sata

ZARATILI JOHNNY VS. RADE Štulić je u svom filmu, nije sav svoj, rekao je Radin menadžer

JESMU, NO BIVŠI PJEVAČ NEGIRA NJEGOVE IZJAVE I TVRDI DA MU JE RADE UKRAO PJESMU

- Piše: LUICIJA PTIČAR

Branimira Johnnyja Štulića (65), nekadašnje­g frontmena Azre, iz takta je izbacila izjava glumca Rade Šerbedžije (72), koji je skorašnju turneju nazvao po Štulićevoj pjesmi “Meni se dušo od tebe ne rastaje” jer su, kako Rade tvrdi, bili dobri prijatelji. Glumac priprema koncertnu turneju Srbijom, a pjesme koje će izvoditi posvetit će preminuloj Mileni Dravić. Prvi nastup sa svojim bendom Zapadni kolodvor najavio je za 26. prosinca u Beogradu. Kako Rade tvrdi, bio je dobar sa Štulićem te je zbog njega nazvao turneju tako.

S NJIM SE NAJLJEPŠE ŠUTJELO

- Štulić me znao u ponoć zvati u šetnju po Zagrebu. S njim se najljepše šutjelo. Imali smo čudno prijateljs­tvo. Pitao sam ga da mi napravi pjesmu za predstavu ‘Hrvatski slavuj’, koju sam režirao 1989. godine u Zagrebu. Branimir je napravio pjesmu ‘Meni se dušo od tebe ne rastaje’ za samo otvaranje te predstave na sceni. Eto, sad mu naslovom ovih koncerata šaljem poruku, kao starom prijatelju - objasnio je Šerbedžija. No izgleda da prijateljs­tvo nije obostrano. Nekadašnji frontmen grupe Azra demantirao je glumčevu izjavu. - Taj Rade mračno laže. Nikad ga nisam zvao u šetnju po Zagrebu, niti sam mu napravio pjesmu, niti smo ikad bili prijatelji. On me jednom, po svojoj želji, provozao svojim Mercedesom i iskoristio taj svoj poziv da mi pjesmu lakše otuđi i ubaci u svoju predstavu bez pitanja. Dapače, da to sakrije, on ju je potom i snimio, a sad već tim gnjusnim lažima opravdava i sam razlog opakog postojanja - objašnjava Štulić. Na ovakve optužbe Rade nam je rekao da će izdati priopćenje kojim će dokazati pravu istinu, a njegov menadžer Amir Bahtijarev­ić objasnio nam je kakva je trenutačna situacija. - Ne razumijem ponašanje gospodina Štulića, Rade ga je uvijek hvalio i divio mu se jer je bio jedan od najboljih u svoje vrijeme, a sad, kako nije ‘sav svoj’, kako da uopće normalno razgovaram­o s njim - pita se glumčev menadžer. Dodao je kako ga je prije nekoliko dana pokušao kontaktira­ti, ali mu je Branimir poklopio. Zadnji put, kako Bahtijarev­ić kaže, sa Štulićem se čuo 1996. te ne može vjerovati zašto ovako demantira glumčeve izjave.

PJESMA NIJE BILA ZA RADU

- On je na ovu situaciju trebao reagirati prije, a ne sada, 28 godina nakon. No bez obzira na to Johnny je uvijek bio potpisan uz pjesmu i uvijek se prvo njega hvalilo, zatim obradu pjesme objašnjava Amir i nastavlja: - Bilo bi blesavo da kažem da je Johnny lud. On je jednostavn­o u svom filmu već više od 20 godina i ne znam što je ovim izjavama želio postići - zaključuje Bahtijarev­ić. Naime, kako Šulić tvrdi, pjesma “Meni se dušo od tebe ne rastaje” nije bila namijenjen­a za Radinu predstavu nego ju je on premijerno izveo početkom rujna 1989. u Zagrebu, na Omladinsko­j TV postaji. Kako objašnjava bivši pjevač, Šerbedžiju te godine nije sreo, a sljedeće godine vidio ga je samo dva puta, kad ga je glumac provozao u svojem automobilu. - Vožnju je dobio samo zato da bi glumac imao pokriće za priču o prijateljs­tvu, koju sad, kako kaže, naveliko priča javnosti. - On je unaprijed o svemu mislio kako bi izveo ovaj savršen zločin i to je jedina prava istina - izjavio je bivši frontmen

Azre.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia