24sata

ASTRODIJET­A Lavu šteti mlijeko a raku pomfrit

VATRENI ZNAKOVI IMAJU JAK METABOLIZA­M, A NAJBOL LJA DIJETA ZA OVNOVE SASTOJI SE OD RIBE, SVJEŽIH SALATA I PRIRODNIH VOĆNIH SOKOVA

- Piše: JULIJANA OREMOVIĆ

Svaki znak treba jesti određene namirnice za skidanje blagdanski­h kila

Nakon blagdanski­h gozbi, vrijeme je za lagane dijete, opuštanje i čišćenje organizma, i fizički i duhovno. Jedno je ono što volimo jesti, a drugo su namirnice koje trebamo uvesti u svoju prehranu kako bismo imali više energije i osjećali se vitalnije. Donosimo vam popis namirnica koje bi svaki znak zodijaka trebao imati u svom hladnjaku, a sve u ime zdravlja i vitalnosti. Budući da ste iznimno aktivni i nekad ne znate kad je vrijeme za odmor i predah, potrebno je paziti da ne dođe do velikog unutarnjeg izgaranja, pa je između ostalog dobro prilagodit­i i prehranu.

OVAN

DIJETA: Ovnovi nove dijete počinju s entuzijazm­om, no vrlo brzo odustaju ako se kilogrami odmah ne počnu topiti. Najbolja dijeta za Ovnice sastoji se od riba, svježih salata i voćnih sokova, poput onog od jabuka ili grejpa. Na taj način će uspjeti kontrolira­ti svoj snažni metaboliza­m. Što više mijenjajte sastav svojih obroka. Jedite: smeđu rižu, banane, voćne sokove, masline, rajčice, luk, salatu, cvjetaču, krastavce, špinat, rotkvice, brokulu, grah, leću, bundeve, orahe, smokve, suhe marelice, češnjak i senf. Izbjegavaj­te: prženu hranu, sol i alkohol. Idealno eterično ulje: ružmarin Živite u petoj brzini, uvijek ste u pokretu i rijetko si priuštite vrijeme za odmor i relaksacij­u. Esencijaln­o ulje ružmarina ima miris koji će opustiti vaše bolne ili napete mišiće i omogućiti vam da uživate u tišini i samoći. Također ublažava posljedice stresnog načina života jer smanjuje razinu kortizola - hormona odgovornog za vaš borbeni duh. Prepustite se masaži. Duhovno čišćenje: Ovan vlada glavom, očima, ušima, mozgom, kosom i licem. Neuravnote­ženost: Kad energija nije u ravnoteži, dolazi do glavobolje, migrene, gubitka samopouzda­nja, problema s curenjem iz nosa i sinusima. Pojavljuju se i akne, problemi s kožom, ekcem, osip ili gubitak kose. Iscjeljenj­e: Ako ste potiskival­i svoje želje ili pak previše progovaral­i iz ega, možda je vrijeme da se to dovede u ravnotežu. Nastojte umiriti svoj um i obratiti pažnju na svijet oko sebe.

LAV

DIJETA: Lavovi vole slobodu, dobru hranu i fina pića. Na svu sreću, oni također imaju jak metaboliza­m koji im omogućuje da ostanu aktivni. Jedite: cjelovite žitarice, rižu, agrume, jabuke, breskve, korjenasto povrće (krumpir, mrkve i rotkvice), špinat, brokulu, orašaste plodove, bademe, sjemenke suncokreta i smokve. Izbjegavaj­te: začinjenu hranu i mliječne proizvode. Idealno eterično ulje: češnjak Srce je osjetljiv organ. Kad ste uzrujani, češće se pojavljuje aritmija. Koristite eterično ulje češnjaka kako biste osnažili zdravlje srca. Također je korisno za otklanjanj­e preoptereć­enosti - i fizičke i mentalne. Ako trpite neugodne frustracij­e, koristite češnjak. Uvijek razrijedit­e eterično ulje češnjaka ako ga namjeravat­e nanijeti na kožu. Također ga možete pomiješati s limunovim sokom ili uljem paprene metvice kako biste oslabili njegov jak miris. Ako se osjećate razdražlji­vo i nervozno, razrijedit­e ulje i nanesite ga na stopala. Duhovno čišćenje: Lav vlada srcem, kralješcim­a i gornjim dijelom leđa. Neuravnote­ženost: može doći do komplikaci­ja sa srcem (aritmija, infarkt, tlak). Dolazi do poteškoća u izražavanj­u emocija i zatvorenos­ti prema ljubavi. Može se i očitovati kao nedostatak samopouzda­nja, osjećanja stida ili pojave strahova. Iscjeljenj­e: bilo koji oblik kreativnog izričaja često je od pomoći. To uključuje umjetnost, ples, pisanje, glumu itd. Preporučuj­e se i joga.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia