24sata

IZGUBILA JE SEKU (2) NA ROĐENDAN

BRINJE Vozač je dostavio tortu za proslavu djetetova osmog rođendana. Na odlasku je kombijem pregazio njenu mlađu sestricu...

- Piše: ANDREJA THOMAS

Curica (2) jučer se veselila rođendanu svoje seke (8). Od ranog jutra nije mogla sakriti uzbuđenje zbog proslave koja samo što nije počela. Oko 10.15 sati ispred obiteljske kuće u Jelvici kraj Brinja podletjela je pod kombi. Kombijem ogulinskih registraci­jskih oznaka upravljao je muškarac (30), a prema prvim informacij­ama, riječ je o djelatniku pekarnice koji je obitelji upravo bio dovezao tortu za proslavu 8. rođendana njihove starije kćeri. - Danas je ovdje trebalo biti slavlje, a dogodila se tragedija. Svi smo u šoku. Ne možete zamisliti kako se osjećamo - rekao nam je muškarac blizak obitelji, koja je u subotu prijepodne pretrpjela strašnu tragediju, gubitak najmlađeg djeteta.

NISU JOJ MOGLI POMOĆI Naime, na mjesto događaja odmah su pozvali Hitnu pomoć, koja je teško ozlijeđenu djevojčicu prevezla u bolnicu, no nažalost, na putu do bolnice malena je preminula od ozljeda. Na mjestu događaja obavljen je očevid, kojim je rukovodila općinska državna odvjetnica, koja je rekla da je očevid i dalje u tijeku, kao i dokazne radnje o kojima ovisi daljnji tijek postupka. Glasnogovo­rnica PU ličko-senjske tvrdi da je zasad tek poznato to kako je dvogodišnj­e dijete stradalo u prometnoj nesreći tijekom pokretanja kombi vozila, a koje je od težine ozljeda naknadno preminulo. Kako doznajemo od okupljenih prijatelja

i rodbine koji su se nakon tragedije okupili ispred obiteljske kuće u Jelvici, pekara su pred kućom dočekale majka i dvogodišnj­akinja, dok je otac bio na poslu. Kad je pekar isporučio tortu i pokretao kombi, dvogodišnj­akinja se navodno istrgnula iz ruku majke i u trenutku se našla pod kotačem vozila, no očevidom će utvrditi točne okolnosti nesreće. Mještani su u šoku, tragedija je cijelo mijesto zavila u crno. Oni koji su poznavali stradalu djevojčicu rekli su nam da je bila kao i svako dijete, anđeo. Uz djevojčice roditelji su imali i dječaka (4).

‘SVI SMO POTRESENI’ - Kao i svaki rođendan, tako smo i danas trebali proslaviti 8. rođendan, trebala je doći sva rodbina. Ovo je prevelika tragedija, kako za roditelje i obitelj tako i za sve nas. Teško je rekao nam je potreseni susjed. - Nisam vidjela nesreću, ali sam čula što se dogodilo. Potreslo me kao i sve susjede. Pretpostav­ljam da je otac bio na poslu jer radi u pilani, a majka je na rodiljskom dopustu. Nisam vrlo bliska s njima, ali dovoljno da znam kako je riječ o dobrim ljudima - rekla je šokirana susjeda. Roditelji su nekoliko sati nakon stravične nesreće otputovali na obdukciju u Otočac, dok je drugih dvoje djece ostalo u kući s rodbinom koja je došla paziti na njih. Čovjek kojeg smo zatekli ispred kuće rekao je kako brat (4) ne zna ništa o onome što se zbilo, a osmogodišn­ja sestra naslućuje da se mlađoj seki dogodilo nešto loše.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Cijelo selo Jelvica kraj Brinja šokirano je strašnom tragedijom
Cijelo selo Jelvica kraj Brinja šokirano je strašnom tragedijom
 ??  ??
 ??  ?? Mještani kažu da je curica bila kao i svako dijete, anđeo
Mještani kažu da je curica bila kao i svako dijete, anđeo
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia