24sata

Zatučena je zbog novca?

DETALJI UŽASA

- Pišu: D. PLANTAK, H. TKALČEVIĆ, B. BLOTNEJ, H. MERDANOVIĆ

Palovec: Smiljana je svima govorila da se često čuje sa sestrom Jasminom i da je sve u redu. Obitelj ju je tražila i pomoću vidovnjaka, koji je rekao da je mrtva i zakopana

Tijelo ubijene Jasmine Dominić u škrinji bilo je u jednom komadu, skvrčenih nogu, glave na koljenima, sklupčano u fetus položaju. Bilo je zamrznuto, zbog čega se moralo čekati da se odmrzne kako bi se mogla obaviti obdukcija. Već sam položaj tijela i prije obdukcije istražitel­jima govori da je Jasminino tijelo u škrinju ubačeno neposredno nakon njezine smrti, prije nego što je nastupila mrtvačka ukočenost. A bez obdukcije ni policija ni Županijsko državno odvjetništ­vo u Varaždinu nisu mogli reći kako je Jasmina ubijena.

Prema pričanju susjeda, tijelo nesretne djevojke u škrinji pronašao je njezin rođak u subotu oko 12 sati. Škrinja se, doznajemo od susjeda koji poznaju obitelj, nalazila u prizemlju ispod stubišta. Osim što je na njoj bilo raznih stvari zbog kojih je djelovalo kao da služi za odlaganje stvari, a ne kao zamrzivač, zbog niskog stropa na mjestu gdje se nalazila nije se ni mogla otvoriti do kraja, nego samo odškrinuti. Iako su Jasminu obitelj i susjedi posljednji put vidjeli negdje 2000. godine, njezin nestanak prijavljen je tek 16. kolovoza 2005. godine. Prijavila ga je njezina majka Katarina, koja još radi u Njemačkoj i povremeno dolazi u Hrvatsku. - Ona nikad nije odustala od želje da nađe kćer. Radila je u inozemstvu, no svaki put kad bi došla kući raspitala bi se po svim lokalima ne bi li otkrila nešto - rekli su nam mještani. I policija je poduzela niz mjera. - Između ostalog, proveli smo i poligrafsk­o testiranje više osoba. U tom trenutku nije bilo informacij­a da bi se nestala mogla nalaziti u kući. Bili smo više fokusirani na vanjski prostor - rekli su u policiji. Za Jasmininu sestru Smiljanu, osumnjičen­u za njezino ubojstvo, susjedi kažu da je na sve moguće načine pokušavala ljude uvjeriti kako je njezina sestra još živa i u kontaktu s njom. - Jednom je došla susjeda tražiti jastuk. Rekla je da je Jasmina s dečkom došla prespavati i da ih nema dovoljno. Naravno, posudili su joj ništa ne sumnjajući iako Jasminu nitko nije vidio - pričaju mještani. Što se tiče osumnjičen­e, neslužbeno smo doznali da ovo nije prvo kazneno djelo za koje je prijavljen­a. Naime, prije pet godina Smiljana je policiji prijavila da su je opljačkali. Prema neslužbeni­m informacij­ama, dobila je oko 500 eura od majke koje je trebala potrošiti na plaćanje režija i troškova života. Novac je podignula u banci, no umjesto za kuću potrošila ga je u jednoj čakovečkoj kockarnici. - Sjećam se da je bio u novinama slučaj da je neka žena napadnuta na cesti za susjedno selo Belicu. Očito joj je to bio povod pa je policiji rekla da su i nju napali te joj ukrali novac. Pred ljude je došla poderanih traperica, ruke su joj bile izgrebane i imala je rane na ušima. Rekla je ljudima da su joj ukrali naušnice - pričaju nam mještani dobro upoznati s pričom. Smiljana je bila itekako uvjerljiva i nisu imali razloga sumnjati. Sve je prijavila policiji kako bi prikrila trag trošenja novca. - Znamo da je policija tražila tu bandu, no nisu ih mogli naći. Shvatili su da je lagala - kažu mještani. Istražitel­ji su uspjeli opovrgnuti navode iz prijave te su na kraju Smiljanu prijavili za lažno prijavljiv­anje kaznenog djela.

 ??  ?? Smiljana je osumnjičen­a za ubojstvo mlađe sestre Jasmine (lijevo)
Smiljana je osumnjičen­a za ubojstvo mlađe sestre Jasmine (lijevo)
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia