24sata

Baka: Molio me da ode biciklom do prijatelja...

Dječaka (8) na kojega je kraj Koprivnice naletio vozač (76) jučer su hitno operirali

- Pišu: Ž. RUKAVINA, J. SARIĆ-ČEDIĆ

Dječak kojeg je na biciklu autom oborio 76-godišnji vozač kraj Koprivnice prebačen je jučer rano ujutro u Klaićevu bolnicu u Zagrebu, gdje je hitno operiran zbog krvarenja u mozgu. Jučer, pola sata prije podneva, neurokirur­g iz Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj, dr. Miroslav Gjurašin, pohitao je sa svojim timom u operacijsk­u salu kako bi spasio život osmogodišn­jaku iz Koprivničk­og Ivanca.

U BOLNICI U ZAGREBU

Kako nam je netom prije zahvata rekao dr. Gjurašin, dječak ima tešku ozljedu malog mozga, odnosno obilno krvarenje koje ne staje i neprestano se pojačava. To krvarenje prouzročil­o je hematom na mozgu koji je iz sata u sat bivao sve veći pa su liječnici odlučili da se više ne može ni trenutka čekati i da dijete moraju operirati kako bi zaustavili krvarenje. Nakon četiri i pol sata, dječak je operiran te mu je stanje stabilno, ali i dalje se bori za život.Bili smo jučer u domu obitelji teško stradalog dječaka. Očajni djed i baka čekali su vijesti iz Klaićeve, gdje su s dječakom bili majka i njegova učiteljica iz drugog razreda osnovne škole. Otac radi u Njemačkoj i krenuo je za Zagreb čim je čuo za nesreću. - Moj unuk jako voli ići na biciklu, naučio ga je voziti sa samo tri godine. U srijedu se vratio iz škole i rekao mi: ‘Bako, molim te, pusti me da idem biciklom do prijatelja iz razreda’. I ja sam ga pustila. Možete misliti kako se sad osjećam - priča nam baka dječaka (7) kojeg je u srijedu poslijepod­ne dok se vozio na biciklu skupa s vršnjakom u naselju Goričko kraj Koprivničk­og Ivanca oborio neoprezni vozač i potom pobjegao. No prilikom sudara mu je ispala registraci­ja i policija je jučer privela 76-godišnjaka. - Ma, nemam riječi kojima bih izrazio bešćutnost vozača koji na cesti pokupi dva dječaka i nastavi vožnju. Sreća da su išli lijevom stranom ceste u smjeru Kunovca, kuda se kretao i vozač. Da su bili na istoj strani, ne bi im bilo spasa - jada nam se otac drugoga dječaka, koji je lakše ozlijeđen, ali je u stanju šoka nakon nesreće i nije sposoban za odlazak u školu.

DRUGI DJEČAK JE U ŠOKU

- Nasreću, lokalni župnik je taman tuda prolazio kad je automobil oborio našeg unuka i prijatelja mu na biciklu. Odmah nam je javio. Mislio je, kaže, u prvi tren da našem unuku nema spasa jer se nije micao, ali je ubrzo došao k svijesti i kolima Hitne prevezen je u koprivničk­u Opću bolnicu - priča baka Marina. Drugi dječak još je, kažu roditelji, u stanju šoka i nije išao u školu nakon nesreće. Dječaci su, inače, biciklima uglavnom išli sporednim putevima, no ovaj put su iz nekog razloga krenuli cestom kroz Koprivničk­i Ivanec. - Auti ovuda voze kao ludi! Ja ne znam što je tim ljudima, ne mogu razumjeti ovo divljanje na cesti - kaže baka teško ozlijeđeno­g dječaka.

 ??  ??
 ??  ?? PRIVELI GA Neoprezni vozač automobila nije se ni zaustavio
PRIVELI GA Neoprezni vozač automobila nije se ni zaustavio

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia