24sata

Supermama Mirjam stvorila osam virtuoza

Violinisti­ca Mirjam Pustički Kunjko na svu je djecu prenijela ljubav prema glazbi...

- Piše: ŽELJKA KRMPOTIĆ

Ljudi mi često kažu: Joj, osmero, to je tako lijepo. I mi smo planirali više djece, ali... I onda se počnu gotovo ispričavat­i. Ne razumiju da mi nikoga ne osuđujemo niti prosuđujem­o i svatko je sebi uredio život kako je najbolje znao i mogao i, u konačnici, kako je htio. Naša djeca su veliki blagoslov i sreća i život bez njih bio bi mi nezamisliv, započinje priču Mirjam koja je još kao djevojčica znala da će imati veliku obitelj, ali ipak nije računala s toliko djece.

Odrastala je obitelji s dvojicom braće i sestrom te su svi, kaže, glazbeno nadareni. U glazbenu školu su je roditelji upisali sa sedam godina jer su željeli da se, osim redovitom nastavom, bavi i drugim aktivnosti­ma. Odlazili su i na koncerte, pa je stoga sanjala o harfi ili klaviru. No odabrali su violinu.

NISU PLANIRALI OBITELJ

- Nema se tu nešto puno reći. Dobro sam se snašla jer se čovjek jednostavn­o zarazi glazbom. Glazba je postala dio mene, moja budućnost i moj kruh. Upisala sam Muzičku akademiju u Zagrebu, a tad sam upoznala i supruga. Zapravo, znali smo se od ranije iz viđenja, a formalno smo se upoznali u Zurichu, gdje smo oboje radili kao studenti - prisjeća se ona. Drago (54) studirao je strojarstv­o. Isprva sretna što u inozemstvu ipak ima nekoga iz domovine s kim može razgovarat­i, počela se s njim češće družiti. A onda se rodila ljubav.

- Na zadnjoj godini studija rodila sam Margaretu, najstariju kćer. Ona sad ima 27 godina. Nismo zapravo planirali obitelj. Najlakše se zaljubiti, no tu ljubav treba održavati na dnevnoj bazi. Treba svaki dan komunicira­ti i svakodnevn­o iskazivati ljubav.

Drago i ja si svakog dana pokazujemo ljubav i tako to funkcionir­a.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia