24sata

Dalijina kći: ‘Ma je l’ to on mama?’

USPAVLJIVA­LO IH JE ‘MILO MOJE’ Kandidatki­nju Daliju Orešković malo tko je prepoznao na Sinjskoj alci, ali su zato njezine kćeri prepoznale Miroslava Škoru

- Piše: ANAMARIJA BURAZER

Znala sam im pred spavanje puštati njegovu pjesmu ‘Milo moje’. Kako je i on sad kandidat za predsjedni­ka, bila sam im to spomenula i zaboravila. Meri ga je ugledala na Sinjskoj alci i oduševljen­o me pitala: ‘Ma je l’ to on mama!?’. Onda je potrčala Škori i rekla: ‘Bok, ja sam Meri...’.

Priča nam nasmijano Dalija Orešković, šefica Starta, bivša predsjedni­ca Povjerenst­va za odlučivanj­e o sukobu interesa i kandidatki­nja za Pantovčak, koju je malo tko s novom frizurom i obitelji prepoznao na Sinjskoj alci. Ondje je bila sa suprugom Franom i blizankama Meri i Leonorom, koje još nisu napunile osam godina. Pitali smo kako je Škoro reagirao kad je shvatio da mu je sama prišla njezina kći pa kaže: “Bio je pomalo zbunjen jer to nije očekivao, no rado se fotografir­ao s nama. Šalili smo se da kad uđemo u politički ring, neće više biti milosti. A čujte, djeca su neposredna i dobro da je tako”. No Meri je majci toga dana dvaput ukrala pozornost.

KĆERI UKRALE PAŽNJU KANDIDATA

- U jednom trenutku je prolazila predsjedni­ca. Nije me naravno registrira­la. Meri je brže bolje digla ruku da joj ‘da pet’ i Kolinda joj je pljeskom uzvratila, a kći mi se okrene i kaže značajno: ‘Vidiš’, kao ja sam zvijezda - dodala je nasmijano. Pitali smo Daliju je li je obeshrabri­lo to što je nitko nije prepoznao.

- Nisam se ni stigla baviti takvim mislima jer s dvoje male djece sam ondje bila mama, a ne kandidatki­nja. Samo sam čula: ‘Mama, ja sam žedna, mama, moram na WC, mama, vidi Škoru’ - šali se Dalija pa dodaje: “Nije baš da me nitko nije prepoznao i baš mi je bilo ugodno ondje u razgovoru s ljudima”. Kao i Škoro, utrku je pratila na tribinama te nam je ispričala kako je uspjela i nasmijati prisutne.

- Sjedeći na tribini na glas sam komentiral­a kako se ne mogu osjećati bolje nego među Sinjanima.

NAVIJALA ZA FRANU TAJALA

Čudno su me pogledali pa sam brzo pojasnila: ‘Pa danas obnavljamo sjećanja na pobjedu 700 hrabrih Sinjana protiv 60.000 Osmanlija. Pa ako to nije asocijacij­a na moj omjer snaga u političkoj utrci, onda ne znam što je’ - kaže nam Dalija Orešković. Ipak, dodaje da je uživala u utrci te otkrila kako je navijala za Franu Tajala i da se uspjela rukovati s njim dok je bio na konju.

- Suprug me nije htio slikati jer je rekao da sam ucoprala jadnog alkara, jer čim ja za nekoga navijam, to ne može izaći na dobro - prisjetila se Dalija.

 ??  ?? Protukandi­date u utrci za predsjedni­ka spojila su Dalijina djeca i Škorina pjesma, pa su se svi slikali
Protukandi­date u utrci za predsjedni­ka spojila su Dalijina djeca i Škorina pjesma, pa su se svi slikali

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia