24sata

KATARINA ROŽANKOVIĆ ‘Dosta Jadrana, sad planinarim po Alpama...’

PROMJENA Bivša natjecatel­jica showa ‘Život na vagi’ prije deset godina po cijele dane tulumarila je Jadranom, a ovo ljeto bitno joj je istražiti Austriju u koju se preselila nedavno

- Piše: LUCIJA PTIČAR

Nikad nisam imala problem skinuti se u kupaći kostim. Mislim da u nekim situacijam­a kao što je odlazak na plažu to nikome ne bi trebao biti problem, rekla nam je Katarina Rožanković (34).

Bivša natjecatel­jica showa “Život na vagi” u kuću je ušla sa 137 kila, a tijekom emisije izgubila je više od 45 kilograma. Osim što nesmetano uživa u sunčanim danima, Katarina redovito trenira.

VOLI SPORT NA ZRAKU

- Najčešće je to predvečer. Nisu to ubitačni treninzi, nego neki društveni sport na zraku koliko god je to moguće. Dobra ekipa i trening u jednom, di ćeš bolje objašnjava Katarina koja ove godine neće imati uobičajeno ljeto na moru jer se nedavno preselila u Austriju pa tamo, kako kaže, voli dane provoditi u Alpama.

- Uživam u planinaren­ju i istraživan­ju prirode kaže. Iako će imati dva tjedna slobodnog, kaže da će odmor iskoristit­i za sebe i da nema viziju idealnog ljetovanja.

- U svakom dijelu života dolazi nešto novo što daje smisao za idealni godišnji. Prije deset godina su to bili tulumi, a sad mi je u cilju da što više upoznam kraj u kojem ljetujem. Tulumi, ako dođu, dobro dođu, to se nikad ne odbija - izjavila je bivša natjecatel­jica. Mišljenja je da sunce budi u ljudima pozitivnu energiju i da su svi tad puno sretniji.

- Nisam neki obožavatel­j klima-uređaja pa ih izbjegavam gdje god mogu - objašnjava. Dok je vrućina, Katarina organizam najviše voli rashladiti s puno vode.

- Popijem do osam litara dnevno.

Nigdje ne idem bez boce vode pored sebe istaknula je. Pridržava se zdrave prehrane, no bez jedne namirnice ne može zamisliti ljeto.

- Lubenica mi je glavni prehramben­i artikl u ljetnim danima. Svima više odgovara laganija hrana po ljeti. Grill povrće, grill meso, riba, salate...

NE SMETA JOJ GUŽVA

Za mene bolje nema smatra. Iako se “borila” s viškom kilograma, javne plaže nije izbjegaval­a. - Volim biti okružena ljudima i ne smeta mi gužva. Javnu plažu uvijek stavljam ispred skrivene uvale. Važno mi je da nakon plivanja i izležavanj­a na suncu imam gdje sjesti i popiti kavu. Plaža bez kafića za mene nije plaža - rekla je. Posebno su joj draga ljetovanja iz djetinjstv­a, kad je bila član izviđačkog društva. - Ljetovanja ću pamtiti do kraja života. Spavati pod šatorima uz more ili u planinama nikad se ne zaboravlja - zaključuje.

POROK

 ??  ?? Hrani se zdravo,
ali ljeto ne može zamisliti
bez lubenice
Hrani se zdravo, ali ljeto ne može zamisliti bez lubenice

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia