24sata

Sretno, Igore: Ide prvu euro pobje

NEPOZNATI GRAD U Aberdeenu se zbog galebova ne uzima hrana za van, a prvi su u Velikoj Britaniji imali stadion sa sjedalicam­a

- Piše: DUBRAVKO MILIČIĆ

U trenerskoj karijeri osvojio je tri trofeja, no u Europi još nema ni jednu pobjedu. S ljubljansk­om Olimpijom igrao je s finskim VPS-om i u obje utakmice izgubio 2-0. Ovo mu je prilika za prvu europsku pobjedu.

U srpnju 2015. u Rijeku je stigao Aberdeen. Tad favorizira­na Rijeka izgubila je 3-0. Bila je to posljednja europska utakmica na Kantridi. Danas, četiri godine poslije, na klupi nema Matjaža Keka, - Ova generacija Rijeke ima kapacitet i znanja da se revanšira za onaj poraz - rekao je Matjaž Kek.

SVI PAMTE ABERDEEN

Od igrača koji su igrali prije četiri godine danas su u sastavu samo dvojica - Ivan Tomečak i Zoran Kvržić.

- Na toj utakmici su kaznili baš svaku našu pogrešku. Ovaj put moramo biti pametniji i smanjiti broj pogrešaka, odnosno svesti ih na minimum - kaže Tomečak. No za razliku od te utakmice, kad su navijači Rijeke bili jedinstven­i, sad je neka Do 1858. godine Aberdeen je imao više sveučilišt­a nego cijela Velika Britanija zajedno. Danas su među 200 u svijetu... druga priča. Razmišlja se čak i o bojkotu, pa su sve to utezi s kojima se mora nositi Bišćan, koji zaista radi sjajan posao. Osvojio je Kup, a u prvenstvu nakon tri kola ima maksimalni­h devet bodova. Stoga očekuje pomoć Riječana jer zna se koliko znači podrška Armade.

PRIHOD 2,9 MILIJUNA EURA

- Dok sam bio u Rijeci, upravo su tribine bile naša najveća snaga. Naravno da je puno lakše kad iza sebe imate pun stadion. Teško je igrati u ovakvim uvjetima, ali nisam ja taj koji bi trebao govoriti o krivcima ili razlozima zašto je tako - kaže Kek, kojem je poraz protiv Aberdeena ostao u gorkom sjećanju.

- Meni je bilo teško kad bih izgubio i prijateljs­ku utakmicu, a kamoli ne tako važnu - kaže Slovenac. Predsjedni­k Damir Mišković ne pristaje na kompromise i dogovor s Armadom, pa je zaista teško pretpostav­iti u kakvoj će se atmosferi odigrati ova utakmica. Rijeka bi trebala biti favorit protiv Aberdeena, no nije dovedeno ni jedno pojačanje i pitanje U Aberdeenu je rođen Sir David Gill (1843. - 1914.), koji je 1882. napravio prvu fotografij­u Mjeseca. Veći dio života radio je u Južnoj Africi, a dobio je nagradu Kraljevsko­g astrološko­g društva za životno djelo. je koliko ova Rijeka može u Europi. Sve su to pitanja na koja ćemo večeras u 20 sati saznati odgovor. Riječani su tri puta izborili Europsku ligu, a svi su uvjereni da mogu i četvrti. Smatra to i Kek.

- Mislim da će sve ovisiti o Rijeci. Imaju kvalitetu, disciplinu i snagu da naprave još jedan korak prema Europskoj ligi - kaže bivši trener Rijeke. Prolazak u playoff Rijeci će donijeti 300.000 eura, a ulazak u skupine Europske lige dodatnih 2,9 milijuna eura, novac koji je itekako bitan. No prije svega, Rijeka treba pomoć navijača, treba onaj huk s Rujevice koji će pomoći Bišćanu da dođe do svoje prve europske pobjede. I odvede Rijeku pred vrata Europske lige. Sretno,

Igore i Riječani!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia