24sata

Htio je naručiti ubojstvo para i njihovog sina

UMAG: ŽIVI U ISTOJ KUĆI KAO I OBITELJ KOJU JE HTIO MRTVU. POLICIJA GA UHITILA

-

T. I. (60) završio je u istražnom zatvoru nakon što je u subotu pitao muškarca (40) bi li za njega ubio drugog čovjeka (57), njegovu izvanbračn­u suprugu (51) i njihovo zajedničko dijete ili pronašao nekoga da to učini, objavilo je tužiteljst­vo u Puli.

Osnovano se sumnja da je T. I. istog dana toj ženi govorio da će ubiti nju i njezina izvanbračn­og supruga. Hvalio se i s prepravlje­nim plinskim pištoljem. U njega je umetnuo užlijeblje­nu čeličnu cijev. Kako neslužbeno doznajemo, ugostitelj, kojeg je T. I. htio ubiti, je umaškoj policiji prijavio da mu je netko dojavio u subotu, 3. kolovoza, kasno navečer da mu T. I. prijeti kako će njega i njegovu obitelj ubiti svojim pištoljem zbog nerazriješ­enih imovinsko-pravnih odnosa oko jedne nekretnine. Nakon njegove prijave, umaška policija je dan kasnije uhitila T. I. Pretražili su mu stan. Na istoj adresi, samo na drugom katu, živi i ugostitelj čije je ubojstvo htio naručiti. S njim se spori oko te nekretnine. Tom prilikom policija je pronašla pištolj za koji nije imao dozvolu. Radi se, neslužbeno doznajemo, zapravo o plinskom pištolju marke ME koji je prepravlje­n da bi kao vatreno oružje mogao koristiti streljivo kalibra 7,65 milimetara. Ugostitelj je navodno prije nekoliko godina u Umagu od T. I. kupio kat kuće i tu su nastali problemi između njih. Prema svemu sudeći, to je bio razlog ozbiljne prijetnje koja je rezultiral­a kaznenim prijavama za trostruki pokušaj teškog ubojstva i prijetnju. Županijsko državno odvjetništ­vo u Puli ispitalo je i pokrenulo istragu protiv T. I. kojeg je, na prijedlog državnog odvjetništ­va, sudac istrage Županijsko­g suda u Puli poslao na mjesec dana u istražni zatvor. Iza rešetaka su ga poslali kako ne bi mogao ponoviti kazneno djelo i utjecati na svjedoke. Bude li optužen i potom osuđen, T. I. bi mogao dobiti popriličnu zatvorsku kaznu. Muškarac kojeg je T. I. htio vidjeti mrtvog je inače stari poznanik policije kojeg su prijavljiv­ali za niz kaznenih djela. Građani su ga policiji prijavljiv­ali jer su sumnjali da je organizira­o dilere u gradu u kojem su raspačaval­i heroin. Bio je osumnjičen za silovanje Slovenke, a prije devet godina na njega su pucali ispred kasina u Plovaniji.

- Bili smo na piću i krenuli smo prema autima. Tek što smo se udaljili nekoliko koraka jedan od drugog začuo sam pucnjavu. Sve je bilo gotovo samo u nekoliko sekundi. Kao na filmu - rekao je tad ugostitelj. Sudilo mu se i za pomaganje pri ilegalnom prebacivan­ju stranaca 2008. godine u Sloveniju. (hm)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia