24sata

IMAO ORUŽJA ZA MINI RAT, NAŠLI MU BOMBE, MINE...

ŠETAO SE S PIŠTOLJEM Muškarac iz Požege u kući je imao arsenal. Zbog držanja oružja prijeti mu tri godine zatvora

-

Policajci su u Požegi zatekli muškarca te kod njega našli pištolj i 11 komada streljiva. Posumnjali su da ima još oružja pa su pretražili kuću i prostorije koje koristi na području općine Brestovac.

U kući su pronašli pravi arsenal. Ručno izrađenu kuburu, osam automatski­h i poluautoma­tskih pušaka raznih kalibara, tri pištolja raznih kalibara, šest ručnih bombi M-75, tri trotilska metka od 200 grama, protupješa­čku minu PMA-2, 3450 komada raznog streljiva, niz upaljača i detonatora... - Sve je izuzeto i pohranjeno do okončanja postupka. Za napomenuti je da počinitelj nije ranije prijavljiv­an za kaznena djela, posebice vezana za oružje, te mu slijedi optužni prijedlog zbog spomenutog pištolja s kojim je zatečen, te kaznena prijava zbog svog ostalog pronađenog oružja i ubojitih sredstava - rekao je Goran Matijević, djelatnik za odnose s javnošću PU požeško-slavonske. Zbog nedopušten­og držanje oružja prijeti mu do tri godine zatvora. Podsjetimo, prije godinu i pol na području iste općine policija je u dvorištu muškarca (78) u prikupljen­om otpadu pronašla veću količinu oružja, za koje je vlasnik kuće tvrdio da ne zna tko je to ostavio. Brestovačk­i Rambo, kako su ga nazvali sumještani, u svojem dvorištu je imao sedam ručnih bombi, automatske puške, mine, detonatore...

– Ma kakav sam ja Rambo? Nisam bio ni kad sam bio mlađi, a kamoli sad. Cijeli život se bavim sekundarni­m sirovinama. Odmah prepoznam je li nešto ukradeno. U takvim sam slučajevim­a obavještav­ao policiju, a i u ovom slučaju bih učinio isto rekao je tad. (fl)

 ??  ?? Sa svojim arsenalom Slavonac je mogao dobro naoružati najmanje desetak ljudi
Sa svojim arsenalom Slavonac je mogao dobro naoružati najmanje desetak ljudi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia