24sata

Bravo, Rijeko! Vratili ste im za “gorku” 2015.

“MAESTRO BIŠĆAN” Morate dobro znati svoju momčad. “Poklopilo” nam se, ali čeka nas još žestokih 90 minuta, rekao je Igor Bišćan

- Piše: DANIJEL VUKUŠIĆ

ODLIČNA RIJEKA

SIGURNI ‘ČOKIGOL’

Temeljna ideja, ne primiti gol na Rujevici, oplemenjen­a je sa dva gola pa Rijeka u paklenu atmosferu Pittodriej­a ide i sa 2-0 i svjesna da je bolja od borbenog, ali ipak limitirano­g Aberdeena.

Aberdeenov budžet je duplo veći od Rijekinog, ali vrijednost Rijekine momčadi je duplo veća od Aberdeenov­e i to se jasno vidjelo na Rujevici na kojoj su Škoti pokazali malo ili ništa pa su i protiv nimalo impresivne Rijeke pali bez ispaljenog metka. I tih Rijeka - Aberdeen 2-0 bi moralo biti dovoljno i kada se za tjedan dana istrči pred 20 tisuća Škota u paklenu atmosferu Pittodriej­a u kojoj će Cosgrove & com. sigurno biti kamikaze, a ne usukana ekipica kakva su bili na Rujevici. Rijeka je, realno, Škote već na Kvarneru trebala riješiti s najmanje tri razlike. Ne zato što je igrala partiju iz snova (s Pavičićem i Murićem na klupi ni ne može se očekivati ‘rapsodiju’) nego zato što je Aberdeen bio loš, povučen, siv, limitiran. Temeljna nakana Igora Bišćana, ne primiti gol kod kuće, bila je vidljiva i sat vremena prije utakmice, iz službenog zapisnika. Capan u vezi, Pavičić na klupi, Lončar na polušpici, Murić na klupi. Rijekin trener htio je osigurati svoj gol, a njegovi su dečki i u toj opreznijoj varijanti zabili dva gola i složili još tri zicera. Utoliko je ovih 2-0 još jedna Bišćanova sjajna trenerska teza pretočena u zbilju. Bez Gorgona i bez navijanja Armade, a s ‘radnim’ veznim redom i planskim doziranjem zlatne Murićeve ljevice... Velemajsto­rski! Igor Bišćan je, možemo skinuti oprez s procjena i konstataci­ja, budućnost hrvatske nogometne struke u bilo kojoj dimenziji pričali. I zato je utoliko tužnije da se njegovoj fajterskoj momčadi koja ga 100 % slijedi i stalno ide na svom maksimumu ne navija sa svih tribina Rujevice. Svaka čast, Rijeko, svaka čast, Igore, svom ste Kvarneru priuštili divnu europsku večer!

 ??  ?? Antonio Mirko Čolak zabio je penal za vodstvo Rijeke
Antonio Mirko Čolak zabio je penal za vodstvo Rijeke
 ??  ?? Gosti iz Aberdeena ostali su bez ikakve šanse na Rujevici
Gosti iz Aberdeena ostali su bez ikakve šanse na Rujevici

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia