24sata

Na Facebooku mi je netko napisao kako želi da se Rex brzo oporavi i da jednog dana spasi upravo one koji su ga ozlijedili. Upravo to mi je olakšalo odluku da krenemo ispočetka s novim psom i mislim da je to jedini ispravan način, rekao nam je Dejan Ranito

-

Cijelu njegovu obitelj, prijatelje, susjede, vatrogasce iz DVD-a, ali i Hrvatske pogodila je 4. kolovoza vijest da im je uginuo njemački ovčar Rex. S njim je trenirao kako bi postao licenciran­i potražni pas i kako bi sudjelovao u akcijama potrage za izgubljeni­m ljudima. Krajem srpnja, dok je bio u dvorištu, napao ga je nepoznati provalnik i izudarao metalnom palicom po glavi. Rex je bio u nesvijesti, a život mu je spasio veterinar. Danima je bio na infuziji i teškim lijekovima. Na čuđenje svih uspio je ustati i sam lagano šetati. Nažalost, sreća je kratko trajala jer je imao moždani udar i ubrzo uginuo. Sad će Rexovo mjesto u obitelji, a uskoro i na poslu, upotpuniti kujica belgijskog ovčara koju su nazvali Foxy. Vatrogasci­ma se javila obitelj Vidović s područja Pokupskog i ponudila im štene. - Gledali smo njezine osobine te jako dobro reagira na zvukove i lopticu. Ima jako dobre predispozi­cije postati dobar potražni pas. Osim toga, ovo je dobra prilika za cijelu obitelj, da se trgnemo i dobijemo jednu novu snagu - iskren je Dejan. Foxy se dobro snašla u novom domu. Čipirana je, dobila je cjepiva i morat će biti u karanteni najmanje dva tjedna.

- Ona puca samopouzda­njem i ima odličan nagon - kaže nam oraspolože­ni Dejan. U međuvremen­u policija nastavlja istragu oko Rexa.

 ??  ?? Belgijska ovčarka ima istančani nagon. Darovali su je vatrogasci­ma
Belgijska ovčarka ima istančani nagon. Darovali su je vatrogasci­ma
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia