24sata

Došli su iz Austrije i mlatili umirovljen­ika

IZVLAČILI NOVAC Kriminalce koji su od Milana Kurtovića (78) tražili da im posudi eure i prebili mu brata, sumnjiče za teško ubojstvo

- Piše: BOGDAN BLOTNEJ

Najmanje 10 godina zatvora prijeti Slavku Todoroviću (53), Ivanu Todoroviću (48) i Slobodanu Braueru (31), koje Županijsko državno odvjetništ­vo u Zagrebu sumnjiči za teško ubojstvo Aleksandra Kurtovića (80). Kako nam je ispričao njegov brat Milan, trojac je početkom ožujka prvi put došao do njihove kuće na Savskoj cesti. Žalili su se kako im se pokvario automobil te su se željeli ugrijati. Pitali su Milana gdje je najbliži majstor.

- Rekli su da se pokvario motor i bih li im posudio nekoliko tisuća eura za popravak - rekao nam je Milan. Uputio ih je na mehaničara, no novac im nije dao. Sva trojica su državljani Srbije te su povezani s prevaranti­ma koji žive u Beču u Austriji. Od obitelji su puno puta na prijevaru posudili velike iznose. Nisu vratili ni lipe, a smatrali su da ga ima i Aleksandar.

- Do nas su ponovno došli 7. ožujka poslije ponoći, kao da se zahvale. Jedan je ostao sa mnom, a drugu dvojicu je poslao po auto - ispričao je Milan. Prema istrazi, s njim je u sobi bio Slavko, kojega su uhitili, dok su Ivan i Slobodan otišli Aleksandru. Oni su i dalje u bijegu.

U REMETINCU JE

- Pomoću užadi i remena svezali su mu ruke i noge te mu zadali više udaraca rukama i nogama po glavi i tijelu tražeći da im kaže gdje drži novac napisao je DORH. Udarci su bili toliko brutalni da je Aleksandar brzo izgubio svijest. Nije se mogao braniti, a oni su ga nastavili cipelariti. Brat ga je kasnije našao vezanog kako jedva diše. U bolnicu je stigao s polomljeni­m rebrima i zrakom u prsima koji mu je pritiskao pluća. Imao je mnogobrojn­e ozljede mozga, od kojih se nije oporavio. U lipnju su ga prebacili iz Zagreba u bolnicu u Ogulinu, gdje je na kraju i preminuo.

 ??  ?? Dok su mu tukli brata, Milana je zapričavao drugi kriminalac
Dok su mu tukli brata, Milana je zapričavao drugi kriminalac
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia